IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Недялко Недялков става зам.-председател на ДАНС

Той поема длъжността за срок от 5 години

15:46 | 24.07.13 г.
Недялко Недялков става зам.-председател на ДАНС

Недялко Недялков е назначен за  зам.-председател на ДАНС, съобщи Министерският съвет. Той поема длъжността за срок от 5 години.

Недялков беше конкурент за поста председател на ДАНС на Владимир Писанчев, който преди дни беше избран за шеф на службата.

Преди гласуването в Народното събрание Недялков и Писанчев бяха препитани от Комисията за контрол на службите, която намери за подходящи и двамата. На заседанието й двамата кандидати да водят ДАНС бяха много близки в представените приоритети за дейността й.

Впоследствие премиерът Пламен Орешарски посъветва новоизбрания председател Писанчев да си вземе за заместник Недялко Недялков.

Недялко Недялков работи в сектор „Сигурност“ от 2002 година досега. Започнал е като разузнавач в НСС-МВР. През 2008 г. става началник на сектор в ДАНС. От 2010 до 2012 г. е началник на отдел в Агенцията, а досега беше директор на дирекция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още