IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меглена Кунева: България я чакат много тежки периоди

Кога ще има избори ще бъде решено от издържливостта на протестиращите и арогантността на управляващите, заяви лидерът на „България за гражданите“

20:44 | 19.07.13 г.
Меглена Кунева: България я чакат много тежки периоди

„Очакват ни много тежки периоди, защото не може тази престъпна изборна система, която има в България, да бъде разбита докрай. Очевидно е, че политика тук може да прави само този, който има пари. Няма как партия без икономически интереси да бъде допусната до властта“, каза в ефира на Bulgaria On Air лидерът на „България за гражданите“ Меглена Кунева.

Според нея кога ще има избори ще бъде решено от издържливостта на протестиращите и арогантността на управляващите. „В това число включвам и ГЕРБ, които днес не бяха в залата да гласуват против назначението на Писанчев за шеф на ДАНС. Не може да си в парламента само ако си управляващ“, посочи Кунева, визирайки избирането на Владимир Писанчев за председател на Държавната агенция за национална сигурност.

По думите и гражданите на България са по-големи европейци, отколкото управляващите, избрани с фалшиви бюлетини.

Тя допълни, че нито една от европейските институции няма да отстъпи от ценностите, за които настояват протестиращите. „Именно заради това не виждам какво бъдеще може да има този кабинет. Партиите трябва да отстъпят назад, за да може почвата под тях да бъде прочистена и рекултивирана, защото в противен случай отровата, с която е заразена, ще продължи да създава генномодифицирани организми като властващите в момента“, обясни Кунева.

„Вече няма никакво значение какво ще кажат или направят управляващите, нито пък кого ще назначат. Кредитът им на доверие свърши“, допълни политикът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още