IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

58% от българите подкрепят протестите срещу кабинета, по данни на НЦИОМ

37 на сто искат правителството да подаде оставка веднага

12:39 | 15.07.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
58% от българите подкрепят протестите срещу кабинета, по данни на НЦИОМ

Парламентарния вот

24 на сто от българите са удовлетворени от резултатите от парламентарния вот на 12 май 2013 г. Доволни от изборните резултати са 69% от избирателите на ДПС и 53 на сто поддръжниците на Коалиция за България.

62% от участвалите в изследването посочват, че не са удовлетворени от парламентарните избори. Недоволни от изборните резултати социолозите регистрират главно в две възрастови групи - сред хората между 30 и 39 г. и сред тези между 50 и 59 г. Над средното е и неудовлетворението от вота сред тези с висше образование, сред хората със среден и с по-висок жизнен стандарт, сред жителите на столицата (71 на сто от тях), сред живеещите в малките градове (69 на сто от тях) и сред 63 процента от живеещите в областните центрове.

82% от привържениците на ГЕРБ не са доволни от резултатите от парламентарните избори. Силно е неудовлетворението от резултатите от вота и сред избирателите на политическите формации, които останаха извън парламента.

29 на сто одобряват позицията на ПГ на ГЕРБ, която обяви, че ще присъства в Народното събрание само когато се обсъждат промени в Изборния кодекс. 55% обаче не подкрепят тази позиция. Позицията на ПГ на ГЕРБ е одобрявана от близо 70 на сто от избирателите на ГЕРБ, докато над 80 на сто от избирателите на Коалиция за България не одобряват това поведение.

Неодобрението към поведението на ГЕРБ в парламента е по-висок дял от одобрението и сред симпатизантите на останалите партии, в това число и на извънпарламентарните.

Последна актуализация: 22:44 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
kalendar
преди 11 години
мда...сиреч-незабавна оставка и на нови избори пак същото...и пак протести и после пак нови избори...мхм...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още