IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК спря обществена поръчка на МВР за близо 4 млн. лв.

Търгът е за доставка на автомобили за спасителни дейности

13:16 | 11.07.13 г.
КЗК спря обществена поръчка на МВР за близо 4 млн. лв.

Комисията за защита на конкуренцията спря обществена поръчка на МВР за доставка на автомобили за спасителни дейности и командни автомобили на стойност 3,8 млн. лв., съобщиха от комисията.

Отменено е решение на министъра на вътрешните работи, с което е обявено класирането и е определен за изпълнител „Авто инженеринг холдинг груп” ООД.

Дружеството е представило декларация от производителя на съответната техника, която не отговаря на изискванията на възложителя. В декларацията само е посочено, че компанията е оторизирана за участие в процедурата с продукти на СЦ Юрободи CPЛ, но не е уточнено за коя част от оборудването се касае.

Фирмата също така е представила декларация от „Скания България” ЕООД, оторизиран представител на производителя, в противоречие с изискването на възложителя участникът да приложи декларация за гаранционните условия от самия производител. Комисията не е констатирала това несъответствие и не е предложила участника за отстраняване от процедурата в нарушение на Закона за обществените поръчки.

КЗК връща процедурата за възлагане на обществена поръчка от последното законосъобразно действие - разглеждане на документите на допуснатите участници в процедурата.

Според поръчката за МВР трябва да бъдат доставени 6 автомобила за спасителни дейности (с кран тежък тип, клас S) и 27 командни автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още