IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бранимир Ботев: Туризмът се нуждае от цялостна стратегия

Общата визия за развитие ще подобри реализирането на потенциала в секторa, коментира представителят на Националния борд по туризъм

21:16 | 09.07.13 г.
Бранимир Ботев: Туризмът се нуждае от цялостна стратегия

Бъдещото развитие на туризма зависи от изработването на цялостна стратегия за бранша, коментира в ефира на Bulgaria ON AIR Бранимир Ботев, член на Управителния съвет на Националния борд на туризма. Неговото име е спрягано за бъдещ зам.-министър, който ще отговаря за туризма. 

„България има нереализиран потенциал и подобна стратегия ще изиграе положителна роля за осъществяването му,“ категоричен е Ботев.

Липсата на стратегия оставя в сянка по-скъпите туристически продукти. За пример експертът посочи, че българският зимен сезон е по-малко популярен в сравнение с летния, но „парите, които един зимен турист харчи, са около четири пъти повече в сравнение с разходите на един летуващ“.

Ботев определи проведената преди седмица среща между премиера Орешарски, ресорния министър Стойнев и представители на туристическия бранш като „безпрецедентна“.

„За първи път се провежда подобна дискусия с такива участници и за първи път се отваря вратата индустрията да излъчи кандидат за поста заместник- министър“, коментира Ботев.



Според него забраната за пушене на обществени места е била крачка напред в правилната посока. „Заведенията, особено малките, обаче трябва да бъдат компенсирани“, категоричен е експертът.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още