IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Столична община е изпълнила над половината от планираните приходи за полугодието

Най-много са се повишили приходите от данъци върху недвижими имоти, заяви зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов

15:59 | 09.07.13 г.
Столична община е изпълнила над половината от планираните приходи за полугодието

Бюджетът на Столична община излиза на плюс към полугодието, като най-много са се повишили приходите от данъци върху недвижими имоти. Приходите на ведомството за първите шест месеца на 2013 г. са с 6,5 млн.лв. повече спрямо същия период на 2012 г. Към 30 юни са събрани 267,6 млн.лв., което значи, че са изпълнени над половината от планираните приходи.

Това обяви днес по време на пресконференция заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов, който представи изпълнението на бюджета за шестмесечието, предаде БТА.

Барбалов обясни откъде идват и повечето приходи за шестмесечието. От данъка върху недвижимите имоти постъпленията например са 56 млн. лв., или с 2 млн.лв. повече от приходите за същия период на миналата година. Барбалов посочи още, че от данъка за моторните превозни средства са събрани 43, 4 млн. лв., което е с 400 хил.лв. повече спрямо 2012 г.

Същевременно според изчисленията на общината приходите от такса битови отпадъци са 97,2 млн .лв., или с 4,2 млн.лв. повече спрямо 2012 г.

При данъка за придобиване на имущество по възмезден начин постъпленията са 31, 2 млн.лв., което е с 4,7 млн.лв. повече от първото шестмесечие на миналата година.

"Запазва се тенденцията, която се наблюдава от началото на годината за раздвижване на пазара на недвижими имоти, което личи от нарастването в издадените строителни разрешителни", посочи Барбалов.

Що се отнася до разходната част на бюджета Барбалов коментира, че данните за тях ще бъдат готови към края на месеца.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още