IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличава се стокообменът между България и Турция

Преките турски инвестиции в България през 2012 г. са 45,4 млн. евро

17:10 | 04.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: МИЕТ</p>

Снимка: МИЕТ

През първите три месеца на годината стокообменът между България и Турция се е увеличил с 25,52% и е на стойност 770,3 млн.евро. След Германия и Италия, Турция е третият външнотърговски партньор на нашата страна.

Това каза заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров по време на откриването на българо-турски бизнес форум, съобщиха от икономическото министерство.

Преките турски инвестиции в България през 2012 г. са 45,4 млн. евро. Сред основните приоритети за страната ни остава поддържането на макроикономическа стабилност и разширяването на инвестиционните стимули, каза зам.-министърът и допълни, че правителството полага усилия да подобри условията за бизнес чрез намаляване на административната и финансовата тежест.

След като реализираме новите си насърчителни мерки за инвеститорите, очакваме от вас да разкриете у нас производства с висока добавена стойност, високотехнологични центрове и инкубатори.

С тези думи заместник-министър Димитров се обърна към членовете на Сдружението на индустриалците и предприемачите от Анталия, които се включиха в организирания от БТПП българо-турски форум.

Предстои скоро да бъдат представени за обществено обсъждане приоритетните оси на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“. В момента водим разговори с работодателите как да подобрим достъпа на българските предприятия до средствата от европейските фондове, съобщи още Красин Димитров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още