IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Московски: ГЕРБ напусна пленарната зала, заради поведението на Атака

Бившият транспортен министър смята, че има сценарий за унижение на бившите управляващи

11:39 | 29.06.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Московски: ГЕРБ напусна пленарната зала, заради поведението на Атака

ГЕРБ са били "изгонени" от парламента заради поведението на депутатите от Атака и лидера на партията Волен Сидеров, заяви в студиото на „Тази събота” по bTV бившият транспортен министър и настоящ депутат Ивайло Московски.

Той беше категоричен, че ако парламентарната група на ГЕРБ е останала в залата е щяло да се стигне до бой с Атака. „Провокациите вътре щяха до доведат до омаскаряване на всички”, каза той и посочи, че по време на заседанията, „Атака” и лидерът им влизат между редовете на депутатските банки, обиждат хората от ГЕРБ и правят преки опити за сблъсък.

Московски  каза още, че ДПС и БСП стоят, подсмихват се ехидно и са безучастни в това време и това поведение е сценарии за унижаване на ГЕРБ. Партията в момента е най-конструктивната опозицията с отказа си да влизат на заседания, в които не се обсъжда Изборния кодекс.

Припомняме, че в края на май, по време на дискусиите за промените в Закона за ДАНС, Волен Сидеров и Ивайло Московски почти стигнаха до физическа разправа след размяна на реплики между редовете в пленарната зала. 

За Московски няма нищо лошо в нови избори и това е логичното продължение на едно делегитимирано управление.

„Правителството е много дискредитирано. Исканията ни за промени в Изборния кодекс са съобразени с желанията на хората – падане на прага за влизане в парламента до 3 на сто, дори по-малко; силен мажоритарен елемент; символични такси за сдружения и партии, които искат да участват на избори”, посочи Московски и добави, че казусът със субсидиите на извънпарламентарните партии може дори и на референдум да иде.

„Само дясното може да изведе България от кризата”, категоричен беше Московски, коментирайки обявения от десните партии нов реформаторски блок. „Който и да спечели да управлява в момента без широка платформа, без да обедини интересите на хората е обречен, както и тези сега”, заяви той.

Депутатът обяви, че липсата на дясна платформа в парламента е пропуск, а ГЕРБ има готовност за диалог и обща платформа с извънпарламентарното дясно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
aldy
преди 11 години
ЕДНО ПРОСТО ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС В РАЗДЕЛА МУ "ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО СЛУЖБА" С ЕДИН НОВ ЧЛЕН:Чл. 282б (1) Длъжностно лице, което съзнателно с действие или бездействие затрудни или направи невъзможна законната дейност на държавната институцията, в която служи и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва за саботаж с лишаване от свобода до пет години и с лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6.(2) Ако обект на престъплението е държавна институция, установена от Конституцията, наказанието по предходната алинея е лишаване от свобода от три до осем години и с лишаване завинаги от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6.(3) Ако длъжностното лице е с установен от Конституцията имунитет срещу наказателно преследване по време на заемането на длъжността му и имунитетът му не бъде отстранен по законния ред, до отпадането му не започва да тече погасителна давност за престъплението по ал. 1.(4) Длъжностни лица и лица с власт и влияние над длъжностни лица, коит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още