IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-строги наказания за нападения над медици, прие НС

Депутатите одобриха окончателно инкриминирането на насилието срещу лекари и учители с промени в Наказателния кодекс

15:22 | 28.06.13 г.
По-строги наказания за нападения над медици, прие НС

По-големи наказания за нападения над медицински специалисти, учители и възпитатели прие парламентът, който гласува на второ четене промени в Наказателния кодекс, съобщава БТА.

При убийството или нанасяне на телесна повреда на медик, учител и възпитател наказанието се приравнява като това за извършител на подобно престъпление над съдия, прокурор, следовател, полицейски орган и други длъжностни лица.

Наказанието за убийство на медик, учител или възпитател при или по повод изпълнение на служебната му дейност, е лишаване от свобода от двадесет до тридесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За причиняване на тежка телесна повреда санкцията е от пет до петнадесет години, за средна - от три до десет години, за лека телесна повреда от една до пет години.

Преди месец по-високата степен на закрила на медицинските специалисти беше гласувана единодушно на първо четене.

Подобни поправки в Наказателния кодекс минаха на първо четене и в предишното Народно събрание, но не се стигна до второ четене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още