IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бизнес климатът на фокус през седмицата

НСИ ще публикува също цените на производител на вътрешния и чуждия пазар, а БНБ - парична и лихвена статистика, както и данни за ПЧИ

09:44 | 24.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бизнес климатът на фокус през седмицата

През новата седмица предстои да разберем дали ще има конкретна дата за новото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента. Консултациите с лидерите на политическите партии и с институциите, които участват в КСНС, продължават.

Протесите на гражданите не стихват. Протестиращите окупираха сградата на НДК в събота, когато се състоя конференцията на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Очаква се нова вълна от недоволство и през последната седмица на юни.

В понеделник (24 юни), Националният статистически институт (НСИ) ще представи предварителни данни за индексите на цените на износа и вноса за първото тримесечие на 2013 г.

Във вторник (25 юни) Българска народна банка (БНБ) ще публикува данни за паричната статистика за май 2013 г. и брутния външен дълг за април 2013 г. Във втория ден от седмицата Клуб Investor.bg огранизира дискусия на тема "Как да инвестираме и от какво да печелим на капиталовите пазари?"

За сряда (26 юни) няма насрочени събития от макроикономическия календар. Но пък за същия ден е насрочено общото събрание на акционерите на Монбат АД. През седмицата ще се състоят и редица други общи събрания на акционерите на публичните дружества.

В четвъртък (27 юни) БНБ ще публикува лихвената статистика за май 2013 г. НСИ ще изнесе данните за пътуванията ни в чужбина и посещенията на чужденци в България през месец май. Също така от НСИ очакваме данни от наблюдението на бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията и услугите за юни, данни за производството и доставките на енергийни продукти за май 2013 г., цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността за същия месец, както и данни за куриерските услуги за изминалата 2012 г.

В петък (28 юни) БНБ ще представи данни за размера на преките инвестиции за първото тримесечие на 2013 г. Общи събрания имат облигационерите на Български пощи ЕАД и акционерите на Централна кооперативна банка АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още