IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Павел Маринов: Орешарски е поел огромна тежест

Приватизацията на БДЖ „Товарни превози“ няма да реши проблемите на дружеството, коментира новият областен управител на Бургас

21:03 | 20.06.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Павел Маринов: Орешарски е поел огромна тежест

„Тежестта, която е поел Пламен Орешарски, е огромна. Много хора във властта умишлено не предприемаха необходимите действия още от 90-те години. Сега всички очакват той да реши проблемите на България“, каза в ефира на Bulgaria On Air новият областен управител на Бургас Павел Маринов.

„Ясно е, че няма как един човек да се справи, освен ако в процесите не бъдат включени и структурите на бизнеса. Искам да кажа, че ако ще възстановяваме икономиката на страната, няма да има ефект, ако само държавата полага усилия и цялата тежест пада на нейните рамене“, категоричен е Маринов.

Според него оставката на Сергей Станишев, като лидер на БСП, или нови предсрочни парламентарни избори, няма да разрешат проблемите в обществото. 

Относно спряната приватизация на БДЖ „Товарни превози“, той коментира, че продажбата „не е панацея“. „Проблемите на това дружество са от съвсем друго естество и се отнасят по-скоро за трасетата и линиите в страната, които са част от трансевропейката система за транспорт.

Нека сме наясно, продажбата на това дружество няма да спаси БДЖ, нито пък ще успее да запази работните места на хората“, категоричен е Маринов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
data
преди 11 години
вай вай вай, ша съ пригърби туй момче
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още