IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Служителите във ВМЗ - Сопот се готвят за нов протест

Работещите в завода не са получавали пари от 56 дни, съобщиха от КНСБ

12:30 | 20.06.13 г.
Служителите във ВМЗ - Сопот се готвят за нов протест

Служителите във ВМЗ - Сопот пак се готвят за протести, става ясно от съобщение на КНСБ. Причината е липсата на яснота за предстоящите плащания за служителите.

"Вече 56 дни работещите във „ВМЗ” ЕАД не са получили нито лев", заявяват от организацията.

Това е нарушение на е чл. 245, ал. 1 от Кодекса на труда, съгласно който „При добросъвестно изпълнение на трудовите задължения на работника или служителя се гарантира изплащането на трудово възнаграждение в размер на 60 на сто от брутното му трудово възнаграждение, но не по-малко от минималната работна заплата за страната”, подчертават от синдиката.

КНСБ припомня, че министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и Съветът на директорите на завода са поели ангажимент за бързо намиране на решение относно изплащането на дължимите трудови възнаграждения и набелязване на спешни мерки за стабилизиране на дружеството.

В сряда по време на заседанието на Министерския съвет Драгомир Стойнев представи мерки за оздравяване на предприятието. От пресцентъра на правителството обаче не уточниха какви точно са те.

Кабинетът е възложил на министъра да предприеме съответните действия за изпълнение на мерките, посочва се в официалното съобщение. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още