IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румяна Коларова: Пеевски реално не подаде оставка

Той изрази готовност да се оттегли, ако някой друг над него реши, че е редно, коментира политологът.

10:58 | 16.06.13 г.
Румяна Коларова: Пеевски реално не подаде оставка

Хората едва ли ще се съгласят с начина, по който Делян Пеевски изрази готовност да се оттегли от поста шеф на ДАНС, коментира в ефира на Bulgaria On Air политологът Румяна Коларова. Тя обясни, че с разпространеното до медиите изявление той не си подава оставката.

„ Той изразява готовност да се оттегли, ако някой друг над него, който в някаква степен контролира волята и действията му, реши, че това е редно,” коментира политологът.

Готовността на БСП да подкрепи нова кандидатура за председател на ДАНС Коларова коментира с думите: „Като че ли няма усещане какво точно са сбъркали- нито БСП, нито  Орешарски, нито ДПС. Не се говори за няколко кандидатури, за обсъждане, за оценка, за разследване дали новата кандидатура няма да бъде на човек с още по-силни зависимости от Делян Пеевски”.

Политологът подчерта, че е очевидно, че рейтингът на правителството е сринат в момента. Тя допълни, че „ако не се промени начинът, по който се избират толкова важни фигури, ще остане впечатлението, че една мафиотска групировка се бори с друга таква. Ако се окаже, че смяната на властта се изражда в нещо, което е по-скоро мафиотска борба, хората не само няма да се приберат от улицата, а ще станат още повече“.

 Според нея създалата се ситуация няма да доведе до разцепление вътре в БСП.

„Един от възможните стратегически избори е свързан с доста мощна група в БСП, която по-скоро мисли за голяма коалиция с ГЕРБ. Другият избор е свързан със смяна на ръководството и запазване на сегашния формат на управление“, обясни Коларова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още