IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Кадиев поиска оставките на Сергей Станишев и Делян Пеевски

БСП се върна в парламента, за да възстанови морала, а не за реваншизъм, категоричен беше червеният депутат

13:34 | 15.06.13 г. 4
Георги Кадиев поиска оставките на Сергей Станишев и Делян Пеевски

Депутатът от "Коалиция за България" Георги Кадиев поиска оставките на Делян Пеевски и на Сергей Станишев в ефира на "Нова телевизия". Това са двете условия да бъде спасено правителството на Пламен Орешарски, заяви той и допълни, че това трябва да се случи "днес или утре".

Той коментира, че лидерът на БСП Сергей Станишев на няколко пъти заявил по време на срещата на групата, че ако не подкрепим изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, правителството ще падне. За Кадиев обаче този аргумент не е състоятелен и той е бил против. На заседанието на парламентарната група против идеята са гласували 16 депутати, а 8 са се въздържали.

После, тъй като такива са правилата в парламентарната група, болшинството "червени" депутати са подкрепили номинацията на Пеевски. Трима не са гласували - Янаки Стоилов, Младен Червеняков и самият Георги Кадиев. Още един депутат е нарушил правилата - Емил Костадинов, който е гласувал с "въздържал се".

Кадиев изтъкна, че и другите аргументи не са му звучали състоятелно. Станишев е представил кандидата и неговото желание да се справи с контрабандата. "Аз съм се занимавал с контрабанда дълго време и не съм чувал г-н Пеевски да е експерт", заяви той.

"ДАНС не е просто някаква агенция, това е контрашпионажна на България. Тук е антитероризъм, тук е борбата с корупцията по високите етажи на властта, тук е наркотрафик. Тук трябва професионализъм", категоричен беше Кадиев. Аз и моите колеги влязохме в парламента, за да внесем професионализъм и морал, но този избор изтри четири години работа на левите активисти.

БСП се върна в парламента, за да възстанови морала. "Вчера слушах от трибуната изказването на Христо Бисеров: "Боли ви", "Вадят ви зъбите". Затова ли дойдохме - за някакъв реваншизъм?", попита Кадиев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 2
croko
преди 11 години
Изключително мъжка позиция за Георги Кадиев!!!Не вярвах, че в политиката са останали качествени и морални хора, но явно все още се намират!!! Всички псведо-политици трябва да вземат пример!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 4
alvanon
преди 11 години
Качествен човек!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 1
mathematician
преди 11 години
Сега остава и да се аргументира, защо трябва да бъде спасявано правителството на Олигарски?Но иначе добра идея да се жертват два вече политически трупа, за да бъде спасено правителството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 33 rate down comment 1
to66e
преди 11 години
Прав е Кадиев, но за жалост една птичка пролет не прави. 99,9% в БСП са овце и нямат кураж да кажат нещата с истиските им имена. Не съм червен, дори напротив, но евала му правя за постъпакта
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още