IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меглена Кунева: Президентът можеше да върне Закона за ДАНС

Не е изключено и оттеглянето на кандидатурата на Пеевски да е част от някаква стратегия, коментира лидерът на „България на гражданите”

14:02 | 15.06.13 г.
Меглена Кунева: Президентът можеше да върне Закона за ДАНС

Не за първи път в България даден закон се променя заради определена личност. Така лидерът на "Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира в ефира на Bulgaria On Air въпросa за бързата промяна на Закона за ДАНС  дни преди назначението на Делян Пеевски за шеф на структурата.

„Това видяхме и при управлението на ГЕРБ и промяната на Закона за конфликта на интереси”, заяви Кунева.

Тя разкритикува БСП, че не спазват обещанията си от предизборната програма. „Преди изборите социалистите бяха категорични, че няма да включват съмнителни хора на ключови постове. Месец по-късно виждаме как се случва точно обратното”, заяви Кунева. Тя допълни, че за промяна на закон като този за ДАНС са необходими много обществени дебати и консултации.

„Политическите партии в парламента знаят това. Президентът можеше да спре този закон. Опозицията също нищо не направи в случая”, допълни лидерът на "Движение България за гражданите”. Тя подчерта, че за толкова важен пост не може да се издига спорна кандидатура като тази на Делян Пеевски. Кунева не изключи вероятността оттеглянето му, което може да последва, също да е част от някаква стратегия.

„От толкова конспирации вече не можем да мислим нормално. И започваме да виждаме резултата от подобна реалност. А именно-много хора не излязоха да гласуват преди месец”, коментира Кунева.

Тя разкритикува и номинацията на вътрешния министър Цветлин Йовчев за вицепремиер. „Остава да бъде обявен и за председател на предизборен щаб  и няма да има никаква разлика с ГЕРБ”, отбеляза Кунева.

Според нея кандидатурата на Пеевски ще бъде взета предвид при разглеждане на готовността на България за присъединяване към Шенген.

По думите й осем години след присъединяването към Европейския съюз страната ни е много по-далеч от началото.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още