IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият председател на ДКЕВР въведе по-строги правила за работа с медиите

Журналистите ще задават въпроси само на специални брифинги с обявена тематика, за да се повиши прозрачността в работата на регулатора

12:15 | 11.06.13 г. 4
Новият председател на ДКЕВР въведе по-строги правила за работа с медиите

Първото решение на новия председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Анжела Тонева беше свързано с работата на регулатора с медиите. Ресорните журналисти вече ще могат да задават своите въпроси само на определени брифинги с предварително заявена тематика.

Достъпът на медиите до сградата на комисията ще бъде ограничен – само с акредитации, а камерите на фоторепортерите ще могат да записват само първите 10 минути от заседанията на ДКЕВР.

По думите на Анжела Тонева по този начин ще бъде постигната прозрачност в работата на комисията, пише агенция „Фокус“. Днес беше представен новият състав на регулатора.

Припомняме, че одитът на Европейската комисия и Световната банка показа основно липсата на доверие в сектора и една от препоръките беше за повишаване на прозрачността. На базата на тази проверка служебното правителство направи предложение нито едно решение на ДКЕВР да не бъде взимано на закрито заседание. 

"Не бих могла обаче да се ангажирам с това, че цената на тока ще бъде такава, каквато счита правителството, че трябва да бъде", заяви още Анжела Тонева. Тя гарантира, че макар и избрана от правителството, с премиера са си обещали само сътрудничество. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Slavvi
преди 11 години
Цената на тока и цената на работните места и коя е Анжела Тонева?http://***.skat.bg/products.php?type=10&genre=2231
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
deant
преди 11 години
браво.. завардиха всичко, което им трябваше. да му е честито на тъпия избирател (включително и аз)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
GoldBear
преди 11 години
hahahaha made in Bulgaria
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 1
rover
преди 11 години
Абе тези хора луднаха ли, що ли? Онези ще намаляват бюрокрацията чрез увеличаването й, тези пък ще увеличават прозрачността чрез ограничаване достъпа до информация! И това е първото решение на тази комисия, като че ли няма други по-важни неща за решаване. Отгоре на всичко щели да направят цените по-високи, отколкото иска да са правителството. Демек, толкова сме независими, че не зависим от управляващите, те нямат нищо общо с нашето назначение и правителството не носи никаква отговорност и вина за цените които ще измъдрим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още