IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търси се заместник- министър на земеделието и храните от бранша

Трима ще бъдат заместниците на Греков, научи Investor.bg. Двама от тях ще бъдат политически назначения

11:17 | 11.06.13 г.
Търси се заместник- министър на земеделието и храните от бранша

По време на среща в края на миналата седмица новият министър на земеделието и храните Димитър Греков е поискал от браншовите асоциации в земеделието да издигнат кандидатура за негов заместник, научи Investor.bg.

В министерството ще има трима заместници – двама от тях ще бъдат партийни кандидатури, а третият – издигнат от сектора. В момента и повечето браншови организации са в търсене на точния кандидат. Премиерът Пламен Орешарски обаче ще има крайното становище относно кой ще заеме постовете. 

От Асоциацията на земеделските производители са номинирали своя председател Христо Цветанов. Според организацията той може да обедини интересите на всички сектори на селското стопанство.

В свое изявление от Националната асоциация на животновъдите в България пък предлагат Пенка Христова, която е председател на Съюза на животновъдите в България. От НАЖБ мотивират своята кандидатура, изтъквайки, че „зърнопроизводителите досега винаги са имали свой представител във властта“.

На този етап от Националната асоциация на зърнопроизводителите пък съобщиха, че нямат намерение да предлагат свой кандидат. „НАЗ смята, че Вие трябва да изберете екипа, с който да работите“, се казва в отворено писмо на организацията до новия министър.

За заместници се спрягат още и имената на Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите, Диляна Славова, която е председател на Националната асоциация на млекопрераобтвателите. Асоциация Български пипер пък предложи за поста Евгения Митрова, досегашен директор в дирекция "Растениевъдство" в МЗХ.

Според източника на Investor.bg, ако не бъде издигната единна кандидатура, на 5 юли министър Греков ще свика национален съвет на всички браншови организации, на който ще бъде избран най-подходящият кандидат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още