IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първан Симеонов: Правителството не започна с необходимата програмност

Да се обсъжда работата на предишните управляващи носи негативи, коментира политологът

12:27 | 07.06.13 г. 2
Първан Симеонов: Правителството не започна с необходимата програмност

Необходимо е правителството да започне работа по социалните въпроси и решения, защото липсва програмността, която очаквахме, коментира политологът Първан Симеонов пред Bulgaria On Air. Той изрази мнение, че обсъждането на свършената работа от предишните управляващи е политически нагон, който носи само негативи.

Политологът каза, че бившият премиер Бойко Борисов в началото на мандата си е разбрал, че по този начин няма да постигне успех и е прекратил практиката: „Борисов започна да обещава и да използва бъдеще време“. Управлението започна с дебати за тютюнопушенето и строежа на АЕЦ „Белене“, а това само носи напрежение на хората, каза още Симеонов.

Той коментира и регламентирането на номадството в парламента. Според него това е нещо очаквано. "Крехките баланси в силите предпоставят към изкушения да се открадне количество депутати от други партии“. Политологът каза, че още в началото е очаквал раздробяване на силите.

Симеонов посочи, че не намира за странно и бойкота на ГЕРБ от вчерашния ден, когато отказа да се регистрира на заседанието в Народното събрание. Това обаче ще им донесе много негативи, защото може да се изтълкува като бягане от отговорност, смята той. По думите му действията на бившите управляващи не са изненада, защото най-вероятно са временно явление.

Относно изненадващите действия на „Атака“ политологът каза, че е възможна загуба в обаянието на тази партия, ако се превърне в част от управляващите сега. „По време на предизборната кампания Волен Сидеров водеше яростна анти ГЕРБ реторика, така че не можем да го обвиним в предателство на гласоподавателите си“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Май обърка темите, тази е негативна за БСП, папагал такъв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
jelenski
преди 11 години
Ситуацията в страната е извънредна поради оставеното наследство от ББ и отказа на служебното правителство да каже истината за реалната ситуация в страната го прави съучастник в нерешаването на наболелите проблеми на хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още