IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надзорът на ремонта на Централна гара София ще струва до 1,6 млн. лв.

До участие в процедурата бяха допуснати две фирми

14:03 | 29.05.13 г.
Надзорът на ремонта на Централна гара София ще струва до 1,6 млн. лв.

Най-високата ценова оферта за строителния надозр на ремонта на Централна гара София е на стойност 1,6 млн. лв. без ДДС. Това стана ясно днес по време на официалното отваряне на офертите за участие в обществената поръчка в Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), съобщи "Фокус".

До процедурата бяха допуснати две фирми, които предложиха своите оферти - обединение „ИКАР-ПЪТКОНСУЛТ-САРАТ" с ценово предложение от 1,6 млн. лв. без ДДС и консорциум „ТРТ" с оферта на стойност 1 045 000 лв. без ДДС.

Двете фирми имат еднаква техническа оценка от по 20 точки.

Вследствие на 36-годишната експлоатация без саниране и основни ремонти, както и огромния пътникопоток, преминаващ ежедневно през приемното здание, отделните строителни елементи на сградата са силно амортизирани. Дограмата е остаряла, от покрива прониква дъждовна вода, нарушена е хидроизолацията под коловозите и в тунела има течове по тавана и други, което води до значителни енергийни загуби, посочват от компанията.

През последните години по гаровия комплекс са правени само частични ремонти за отстраняване на неизправности или за изпълнение на някои съвременни изисквания, уточняват от НКЖИ. От там посочват, че това са монтиране на ескалатори и асансьори за осигуряване на достъпна среда за лица с намалена подвижност и изградените комуникационен център и чакалня.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още