IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Договор за публично управление на активи в „Слънчев бряг“ предлага Асен Василев

Управлението на курорта на основата на такъв договор ще реши проблема с незаконните търговски обекти

16:13 | 17.05.13 г.
Договор за публично управление на активи в „Слънчев бряг“ предлага Асен Василев

До 30 май ръководството на „Слънчев бряг“ АД и община Несебър да подготвят вариант за проект на договор за публично управление на активите в зона „Изток“ на курорта, където се намират незаконните търговски обекти.

Това предложи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев, който се срещна с представители на дружеството, сдружения на собственици на обекти в курорта и кмета на общината, съобщават от МИЕТ.

Във връзка с неизяснената собственост върху инфраструктурата в зона „Изток“ на курорта вчера от ръководството на „Слънчев бряг“ АД подадоха сигнал до главния прокурор. А месец по-рано и от Съюза на собствениците в комплекса сезираха държавното обвинение.

Министър Василев предлага договорът да е с 10-годишен срок и възможност за удължаване. Управлението на курорта на основата на такъв договор би могло да бъде решение на проблема с незаконните постройки, смята министърът.

„Чрез договор за управление от общината ще се контролират приходите, както и ще се поддържа инфраструктурата. Така реално ще й се възложат и права, но и задължения, а акционерното дружество ще е финансов инвеститор“, каза Василев.

Подобен договор е възможен само след решение на местния общински съвет.

Министър Василев ще поиска от регионалното министерство окончателна справка колко са незаконните обекти в „Слънчев бряг“. Той предлага да се сформира обща комисия с представители на всички заинтересовани страни, която да ги опише. 

Всички страни в срещата са единодушни, че трябва да бъдат премахнати незаконните обекти в курорта, независимо на чия територия се намират, и това трябва да се извърши от конкретните им собственици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още