IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Слънчев бряг“ АД сигнализира прокуратурата за незаконните обекти

С бездействието си компетентните органи са извършили престъпление, смятат от дружеството

16:31 | 16.05.13 г.
„Слънчев бряг“ АД сигнализира прокуратурата за незаконните обекти

Ръководството на „Слънчев бряг” АД настоява за спешна намеса на главния прокурор за изход от проблема с незаконните обекти в курорта, който стои на дневен ред от години, съобщават от ръководството на курортния комплекс.

В сигнала си до главния прокурор Сотир Цацаров изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров прилага 23 жалби и сигнали, изпращани до отговорните институции в периода от 2010 до 2013 г.

„В случай, че прецените, че с бездействието си компетентните органи са извършили престъпление по Наказателния кодекс, моля Ви да образувате наказателно производство”, пише в сигнала до главния прокурор.

В писмо до медиите се уточнява, че голяма част от незаконните обекти са изградени на терени, собственост на дружеството, което представлява самоуправството и се определя като престъпление от Наказателния кодекс.

„Слънчев бряг е под мониторинга на много западни дипломати, а незаконно извършващите се на територията му действия уронват международния имидж на страната ни, засягат интересите и сигурността на стотици хиляди гости на курорта, повечето от които са чуждестранни граждани“, смятат от ръководството на комплекса.

Акционерното дружество нееднократно е сезирало оправомощените по Закона за устройството на териториите (ЗУТ) държавни органи - ДНСК, РДНСК-ЮИР, РОНСК-Бургас и Община Несебър за незаконно поставените обекти, незаконното строителство и незаконните пристройки и надстройки на сградите, разположени на територията на „Слънчев бряг-изток“.

Най-много незаконни постройки има по крайбрежната алея на комплекса в концесионните територии на плажовете, коментира Златко Димитров. До момента по отстраняването им не са предприети действия. Стига се само до констатиране на обектите, но без задвижване и финализиране на процедурата по премахване, уточнява той.

Преди месец хотелиери, членове на "Съюз на собствениците"- Слънчев бряг, също изпратиха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за нарушения, извършвани в източната зона на туристическия комплекс, които създават сериозни пречки за осъществяване дейността на хотелиерите и търговците. Сигналът беше във връзка с това, че ръководството на "Слънчев бряг" АД създава пропускателен режим и правила за движение и паркиране на територията на комплекса, като незаконно ограничава достъпа на всички лица, извършващи търговска дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още