IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът спря дело по несъстоятелност на ВМЗ-Сопот, искано от ПИБ

Банката отказа да съобщи какъв е размерът на задълженията на завода, съобщиха от Пловдивския окръжен съд

16:54 | 13.05.13 г.
Съдът спря дело по несъстоятелност на ВМЗ-Сопот, искано от ПИБ

Пловдивският окръжен съд прекрати делото по несъстоятелност на "Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) по отношение на единия кредитор - "Първа инвестиционна банка" (ПИБ). Заседанието се проведе днес в13:30 часа при закрити врата, отбелязва БТА. 

Причината за спирането на делото е, че банката на три пъти е отказала да съобщи какъв е размерът на задълженията на завода, макар и да е била задължавана от съда, гласи съобщението на съда. 

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд и до произнасянето на съда временно няма да бъдат извършвани други процесуални действия по делото. Ако жалбата на "Първа инвестиционна банка" АД бъде оставена без уважение от Апелативния съд, делото ще продължи само по молбата на другия кредитор " Механичен завод - Девин " АД, обясниха от съда.

Преди началото на заседанието Пловдивският окръжен съд съобщи, че очаква секретни документи от Агенцията по приватизация и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) по случая, което може да стане причина за засекретяване на делото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още