IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво означават първите резултати от изборите?*

Четири партии влизат в парламента, но според резултатите трудно ще бъде съставено правителство. Партия "ГОРД" поиска касиране на изборите

20:22 | 12.05.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Какво означават първите резултати от изборите?*

"Не говоря за оспорване на вота, ние самите взехме доста мерки, говорим за начини на въздействие върху волята на избирателите", допълни още той.

Тези първи резултати очертават отчетливо някакви  разлики и показват, че бяхме принудени да поставим въпроса за честността на изборите и за решителна промяна, смята още Стоилов и допълни, че ГЕРБ трудно ще намерят партньорство.

"Възможно е да се състави програмно правителство с всички, които са готови да се обединят около важните цели. Ние продължават да претендират за алтернатива на ГЕРБ и този модел, който прави трудно България да премине отвъд него", обясни още социалистът. 

Димитър Главчев от ГЕРБ пък призова да бъде изчакано съобщението на ЦИК. "Виждаме, че има партия, която е на ръба да влезе. Има безспорен факт, за пръв път партия, която е била на власт, печели парламентарните избори", заяви той.

Въпреки цялата кампания, въпреки това, което се случи, очевидно избирателите имат достатъчно ум в главите си и разсъждават, смята Главчев. Парламентът ще е сложен и това не е неочаквано, допълни той.

Сега е моментът политиците да се покажат като държавници, да се запази социалният мир, спокойствието в държавата и да се създаде правителство, което да води държавата напред, призова представителят на ГЕРБ. Няма как да коментирам към кого бихме погледнали, неща се получат крайните резултати. Най-важното е да се запази спокойствието, неспокойствието и хаосът вредят на обществото.

Статуквото ще се запази докато не се повишат доходите и не бъдат защитени българските интереси, заяви Волен Сидеров от Атака. Той също пожела да изчакат окончателните резултати от изборите преди да бъдат водени разговори за правителство.

"Избори до дупка не е вариант", допълни обаче той. Сидерв уточни, че не подкрепя партии, а мерки - "имаме изисквания да бъде подобрено състоянието на българите". Той допълни, че ще подкрепи някой, който отнеме лиценза на ЧЕЗ, увеличи доходите и другите предложения на тяхната партия. 

"Политиката е разговор", допълни още Сидеров и коментира, че има готовност да разговаря за създаване на правителство. 

Според Владимир Каролев трябва да се изчака да дойдат и гласовете от другите държави. В Западна Европа ще се гласува за ГЕРБ, БСП, също и за България на гражданите и ДСБ, но не и за "Атака". Според него дори "България на гражданите" да влезе в парламента, трудно ще се направи правителство.

Последна актуализация: 21:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 2
novak li sam
преди 11 години
Има вариант и ГЕРБ да състави правителство и то стабилно. Защото умеят да купуват депутати с пари или с шантаж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Аз, за съжаление не виждам тези партии как ще състават стабилно правителство. Нищо чудно БСП и ДПС да направят една коалицийка- и да ни е честито... Но пък от сруга страна търпението на част от народа е изчерпано и протести биха клатили кабинетите... Май минаха времената на кротко крадене и необезпокоявано.Ама знае ли човек...Ще си покаже. Бог да ни пази!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 26 rate down comment 10
data
преди 11 години
Ха-ха-ха-ха-ха Некадърния Станишев отново загуби изборите ! След кризи, постановки, копромати - къде явни къде съчинени : БСП - ГУБИ , ГУБИ, ГУБИ, ГУБИ, ГУБИ, ГУБИ, ГУБИ, ГУБИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 26 rate down comment 2
Pyramid
преди 11 години
Първите резултати ли? Аз им казвам "Пирова победа".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още