IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦИК: Изборният ден няма да бъда провален

Изборният процес е гарантиран, коментира говорителят на Централната избирателна комисия Бисер Троянов

20:26 | 11.05.13 г. 5
ЦИК: Изборният ден няма да бъда провален

Изборният процес е организиран достатъчно добре и ще бъде гарантиран, заяви говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Бисер Троянов, цитиран от БНТ. 

Според него бюлетините вече са разнесени по регионалните избирателни комисии (РИК), а помещенията са запечатани и охранявани от органите на МВР.

Тайната на вота ще бъде запазена, убеден е още Троянов. Бюлетините ще бъдат подпечатвани с печати със специална маркировка, която ще бъде направена от всеки председател на избирателна комисия утре сутринта преди началото на избирателния ден. 

Именно този "наранен" печат ще гарантира, че бюлетините ще бъдат действителни. По закон не е предвидено място на бюлетината, където да бъдат слагани подписи на членовете на избирателните секции. Освен това отпечатаните допълнително бюлетини се намират под охрана от страна на жандармерията и няма да могат да бъдат използвани за тези избори.

Идеята за допълнителни отбелязвания на бюлетините лансира Лютфи Местан, който препоръча всички членове на избирателните секции да се подпишат на бюлетините, за да няма манипулации с вота. Такива действия обаче ще опорочат вота, смята Троянов. 

Той потвърди за постъпили множество жалби срещу незаконна агитация срещу една от политическите партии от страна на една от медиите у нас. Сигналите, подадени от граждани и политически формации, се анализират и ще бъдат съставени актове, допълни той. 

Изборният ден ще започне точно в 7 часа и трябва да приключи в 20 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
SOFIX
преди 11 години
Има грешка в заглавието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 11 години
Няма да стане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Какъв избор колега. НЕ ГЕРБ, А ВСИЧКИ ЗАЕДНО С ГЕРБ ни се подиграха по най-явен начин. Ня избори, А МАСОВИ протести и те не мирни. Това трябва да стане утре. Бойко, Сергей, Лютфи, Кунева, Сидеров и другите трябва не да бъдат избирани утра, пращани в ИЗГНАНИЕ (да не казвам по-крайни присъди)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 1
Pyramid
преди 11 години
Кумчо вълчо каза, нямало да яде агнешко :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 7
LuckyYou
преди 11 години
Гледах им заседанието на живо в интернет. Личеше си че 12-13 от членовете са ГЕРБ-ери и си правиха каквото искат. Приеха някакво проформа писмо, което не решава абсолютно нищо, а само "гарантира" честни избори, щото бюлетините били пазени. Имаше предложение и да се правят по 3 черти, вместо 2 на печатите, което си беше абсолютно законосъобразно, но разбира се не го приеха. С една дума независимостта на вота утре не е гарантирана. ЗА ТОВА ПРИЗОВАВАМ ВСЕКИ УТРЕ ИЗЛИЗА И ГЛАСУВА ПРОТИВ ГЕРБ - ЗА КОЙТО ИСКА, САМО НЕ ЗА ТЯХ!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още