IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Защитаваме каузата на промяната

Никой, който мисли за бъдещето на България, не иска да се коалира с ГЕРБ, убеден е червеният лидер

08:50 | 09.05.13 г. 8
Станишев: Защитаваме каузата на промяната

БСП е промяната, а "пъстър" парламент е в услуга на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, коментира в ефира на bTV лидерът на БСП Сергей Станишев. Той беше категоричен, че не са водени преговори, но неговата партия е за обединяване на силите и съставяне на програмно правителство, начело с безусловен експерт, какъвто е Пламен Орешарски. 

Червеният лидер заяви, че това програмно правителство няма да бъде по модела на тройната коалиция, защото той е изчерпан. Политическата отговорност на това правителство ще носи партията, получила мандата. "Това ще бъде БСП. Ние няма да избягаме от отговорността", убеден е той. 

Подобно правителство е национална необходимост, коментира още лидерът на БСП и допълни, че е убеден, че то ще бъде съставено и няма да се стигне до нови избори през есента.

Станишев обаче отказа да назове партиите, с които ще търси коалиция, с мотива, че ще изчака края на изборния ден. Никой, който мисли за бъдещето на България, не иска да се коалира с ГЕРБ, защото те загубиха доверието, категоричен беше още Станишев.

"Първата национална задача е да свалим ГЕРБ от власт, а втората е БСП да бъде първа политическа сила", допълни още той. 

По повод подписаното споразумение за паралелно преброяване на тези избори, Станишев коментира, че "в момента спасяваме и демокрацията, и държавността, и икономиката, от една групировка". Той призова всички, които се чувстват заплашени да сигнализират БСП за това. 

За него в последните дни е станало ясно защо управляващите не са успели да повишат доходите, защото те са били заети да "се следят и дебнат и да преразпределят ресурсите", допълни още той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 0
i_ivanov80
преди 11 години
Този човек е символ на наглостта, грабежа и националното предателство на прехода!Просто нямам думи! Незнам кой *** би гласувал за него ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 0
kroum
преди 11 години
БСП+ПОПФОЛК=Слави Трифонов
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 0
THE TRADER
преди 11 години
Защо да не е добре една политическа сила да има сигурност в изпълнение на целите си в пълен мандат?!? Това дава стабилност и на държавата и на управляващите, че могат да изпълнят програмата си! Другото е избори почти всяка година и нестабилност, която ние най-малко можем да си позволим! А на Народното събрание всеки знае какво пише, но тези, за които компроматната война е като детска игра, не заслужават никой да се съединява с тях, защото те са исторически труп и партията им трябваше да бъде забранена, точно както в люлката на комунизма - Русия! А не сега, когато им отърва да не са наследници на БКП, а когато им е изгодно да са! Поне конгресите си да бяха почнали от 1-ви, егати лицемерието!!! Или тройната коалиция по формулата 3-5-8 беше по-добра?!? И тия дето бяха 3 искаха да крадат като за 8?!? Ако те бяха управлявали в тая криза, 96-97 щеше да ни се струва като южен полъх!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 1
data
преди 11 години
А и смешника след управление в най-голямата криза Е ВТОРА политическа сила на 6-10 % от първия . Комунистически некадърник - в тая ситуация нормална опозиционна партия трябваше да отвее управляващите . Няма по голям импотентен *** от тоя
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 1
data
преди 11 години
Каква промяна ? Тоя тотално опорочи изборите и измести реални и необходимия дебат за развитието на държавата и нейните граждани ! Ако погледнете резултатите на агенциите ясно се вижда че ГЕРБ губят подкрепа но не заради ПО-ДОБРИТЕ политики предлагани от ТОЯ , а заради скандалите с подслушването от които е видно засега , че единствените подслушвани са самите гебаджии . До там я докараха че хората отново да са отвратени от правото си да гласуват .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 1
THE TRADER
преди 11 години
Тоя забрави колко нагло и арогантно се държеше, когато беше на власт! Сега се държи така, все едно нищо не се е случило! Нагло крадене и високомерно поведение - това беше той и всички пиявици около него! А сега, видите ли, той бил промяната - не дай Боже такава промяна! Не може един субект от тъмното минало да ми се представя за алтернатива и за олицетворение на бъдещето! Марш от тук, *** комунистическа, ояла се и станала лице на дивия и нагъл капитализъм! Властта им е самоцел, защото парите извън нея намаляват, а те не са свикнали на това! Пожелавам ти много сълзи след неделя и да ти е много зле - така, както на хората след годините, когато сте ги грабили!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 1
QuasiInvestor
преди 11 години
Давай, давай - плюй сега, че после ще плачеш - не ГЕРБ ти е на теб проблема, а народа който грабихте в продължение на години!!! Ясно е че няма да те кефи да има повечко партии в Парламента - ще трябва доста повече да се ръсите ако искате да купите някой и друг глас там - друго си беше само БСП и ДПС да си гласувате, а?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още