IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоминистерството одобри реализацията на проекта "Набуко"

България става втората страна от проекта след Унгария, която успешно приключва процеса по оценка на въздействието върху околната среда

15:47 | 08.05.13 г.
Екоминистерството одобри реализацията на проекта "Набуко"

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) одобри реализацията на българския участък от трасето на газопровода "Набуко" , съобщиха от "Набуко газ пайплайн интернешънъл". Така България става втората страна от проекта след Унгария, която успешно приключва процеса по ОВОС (оценка на въздействието върху околната среда). 

От ресорното министерство са одобрили и предварителното изпълнение на решението по ОВОС за "Набуко".

Докладът по ОВОС е подготвен и представен на МОСВ на 31 октомври 2012 г. На 17 декември 2012 г. е получена положителна оценка на качеството на доклада, припомнят от компанията.

Обществените обсъждания бяха проведени между 5 и 25 февруари 2013 г. в 30 засегнати общини.

Райнхард Мичек, управляващ директор на "Набуко газ пайплайн интернешънъл", заяви, че завършването на процеса по ОВОС в България е много важна стъпка за проекта и още повече показва напредналата фаза в техническото развитие на "Набуко".

„България е втората държава, която одобрява реализацията на проекта "Набуко" на своя територия, демонстрирайки по този начин, че проектът отговаря напълно на най-високите международни и национални разпоредби и стандарти", допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още