IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валентин Николов остава директор на АЕЦ "Козлодуй"

Той изпълнява задълженията си по задоволителен начин, смята служебният премиер Марин Райков

16:55 | 07.05.13 г.
Валентин Николов остава директор на АЕЦ "Козлодуй"

Изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов остава на поста си. Това каза министър-председателят Марин Райков на пресконференция след заседанието на Министерския съвет, цитиран от агенция „Фокус”.

Служебният премиер посочи, че не се разглежда вариант за отстраняването на Николов. „На този етап на развитие, аз мога съвсем категорично да кажа, че господин Николов изпълнява задълженията си по задоволителен начин и аз не разглеждам опцията за неговото отстраняване, уволняване или каквито и да било други мерки срещу него“, посочи Райков.

Премиерът допълни, че няма промяна в отношението към Николов и начина, по който той изпълнява своите задължения. „Нито аз, нито министър Василев, сме имали, в който и да е било момент, намерение да го уволняваме”, категоричен бе Райков.

По думите му действително е била обсъждана “съответна процедура”, имаща отношение към конкурса, който може да бъде проведен за избор на нов изпълнителен директор. „Оценявам работата му на този етап положително и следващият кабинет ще има възможността също да си формира мнение по темата”, заяви премиерът Марин Райков.

В средата на април министърът на икономиката Асен Василев обяви, че ще има конкурс за избор на нов директор на АЕЦ “Козлодуй”. Освен това беше съобщено, че ще бъдат направени 23 персонални промени в 11 дружества, които са под "шапката" на ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още