IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отмени поръчка на МИЕТ за анализ на туристическите центрове

Решението за класирането на участници в търга, на стойност почти 500 хил. лева, беше на зам.-министъра Иво Маринов

15:42 | 17.04.13 г.
КЗК отмени поръчка на МИЕТ за анализ на туристическите центрове

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решението на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов за класиране на участниците и определяне на изпълнител в обществената поръчка за анализ на туристическитеинформационни центрове у нас. 

Поръчката беше обявена през ноември 2012 година, а прогнозната й стойност е почти 495 хил. лева (без ДДС). Спечелилият обществената поръчка трябваше да разработи и насоки за развитие на националната мрежа от туристически центрове, според предмета на поръчката. 

Решението за избор на изпълнител обаче е незаконосъобразно, определи антимонополната комисия, като се позова на факта, че класираният на първо място участник - Обединение "ТИЦ" не изпълнява изискванията по отношение на образованието на експертите. 

Обединението е предложило ключов експерт, който не притежава изискваното висше образование. Припомняме, че според условията на обществената покана ключовият експерт трябва да притежава степен „Магистър” в специалностите икономика, статистика, маркетинг или еквивалент. 

"Представените документи в плик №1 от офертата на Обединение „ТИЦ” са приети за редовни и участникът не е отстранен от процедурата, с което е допуснато съществено нарушение на нормативната разпоредба", казва се още в съобщението на КЗК, изпратено до медиите.

Сега комисията връща преписката на възложителя за продължаване на процедурата от етап –преглед и оценка на документите в плик №1 от офертите на участниците, при спазване на изложените мотиви.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още