IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Синдикатите ще настояват за втори пакет спешни мерки за социално слабите

Стратегията за заетостта трябва да бъде допълнена, смята Пламен Димитров

18:08 | 02.04.13 г. 2
<p>
	Снимка: <em>stock.xchng</em></p>

Снимка: stock.xchng

И от КТ "Подкрепа",  и от КНСБ настояват за за втори пакет от спешни мерки за финансиране на най-уязвимите групи от населението. За това се обявиха лидерите и на двата синдиката Константин Тренчев и Пламен Димитров, след днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС).

"Надяваме се, че след като се ориентира правителството, ще успеем да ги убедим да се направи и втори пакет от спешни мерки, защото ситуацията е повече от трагична" коментира лидерът на КТ "Подкрепа" Тренчев, цитиран от БТА.

Позицията си във връзка за втори пакет изрази и Президентът на КНСб Пламен Димитров в отворено писмо до медиите. Той направи коментар и върху вече разписания проект на стратегията за заетостта и част от пропуските му:

"КНСБ принципно подкрепя и счита, че така разписаният проект на Актуализирана стратегия по заетостта 2013 - 2020 г. обхваща голяма част от целите, които страната ни си поставя във връзка с пазара на труда и неговото развитие през следващите няколко години, включително през следващия програмен период.

Считаме обаче, че стратегията трябва да бъде допълнена и доразвита с оглед по-качествено и по-комплексно обхващане на проблемите, намерили място в нейното съдържание. Прави впечатление, че заложените мерки са общи, а индикаторите не са обвързани с конкретни цифри, които да илюстрират колко лица следва да бъдат включени в отделна мярка или програма, за да се постигне търсеният ръст или намалeние", коментира ръководителят на КНСБ

По повод финансирането на най-уязвимите групи от населението, лидерът на КНСБ е категоричен:"Конфедерацията остава на мнение, че възможностите за преструктуриране и  пренасочване на бюджетни средства не са изчерпани и настоява Правителството да положи амбициозни усилия за намиране на ресурс, с който да се финансира още един – втори пакет от спешни мерки срещу бедността и социалното изключване, поне в размера на първия"

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
Императорът
преди 11 години
Що за "синдикати" са това, които защитават не интересите на работещите хора, а на вече професионалните "социално слаби%" - отказващите да работят ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Императорът
преди 11 години
Що за "синдикати" са това, които защитават не интересите на работещите хора, а на вече професионалните "социално слаби%" - отказващите да работят ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още