IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МЗХ обмисля изтеглянето на аграрните аташета от Берлин и Париж

Длъжността беше създадена от министър Мирослав Найденов

14:10 | 01.04.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Земеделският министър в служебния кабинет Иван Станков.<em> Снимка: БТА</em></p>

Земеделският министър в служебния кабинет Иван Станков. Снимка: БТА

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) може да изтегли аграрните аташета от Берлин и Париж, коментира служебният министър Иван Станков при откриването на Седмицата на гората в Благоевград, съобщи БНР. В момента се извършва анализ на тяхната дейност и според резултатите ще стане ясно дали ще имаме аграрни аташета в двете европейски столици.

Постът аграрно аташе беше създаден от Мирослав Найденов. Първият аграрен аташе беше изпратен в Париж – от 1 април 2011 година тази длъжност изпълнява бившият директор на дирекция „Връзки с обществеността“ в МЗХ Веселина Евдокимова. Малко по-късно Петя Стилиянова пък зае поста в Берлин.

Издръжката на аташетата се поема от земеделското министерство, но в рамките на определен бюджет. 

Основание за създаването на тези длъжности беше предстоящата реформа в Общата селскостопанска политика (ОСП). Франция и Германия имат голяма тежест в този процес, обясниха идеята от земеделското министерство преди години. 

България има още едно аграрно аташе - за Брюксел в началото на 2011 година замина бившият директор на фонд "Земеделие" Светослав Симеонов. Той обаче е командирован от фонда, а не от земеделското министерство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
Ако със сигурност орежат земеделските субсидии за България, както се говори, тези аграрни аташета са за административни наказания глоби и уволнения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още