IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръгнаха обществени поръчки за техническата подготовка на изборите

Министерският съвет обяви процедурата за 12 хил. ксерокса за секционните комисии, а външно министерство ще купува лаптопи за изборите

12:22 | 30.03.13 г. 1
Тръгнаха обществени поръчки за техническата подготовка на изборите

Тръгнаха обществените поръчки за техническо осигуривяна на изборите на 12 май, показа справка в сайта на Агенцията за обществени поръчки. С промените в изборния кодекс във всяка секционна комисия трябва да има инсталирани ксерокси, на които да бъдат копирани протоколите от изборния ден. 

Във връзка с това от Министерския съвет обявиха обществена поръчка за покупката на 12,3 хил. ксерокса и консумативи към тях. Очакваната стойност е 1,5 млн. лева (без ДДС). Крайният срок за подаване на оферти е 5 април, а за доставката на копирната техника - 9 май, става ясно от обявлението. 

Изискване към кандидатите е през последните три години да са реализирали годишен оборот от доставка на компютърна техника и консумативи в размер на 1 млн. лева. 

В периода 11 - 13 май доставчиците трябва да осигурят и техническа помощ при наличие на проблеми. Те трябва да се отзоват в срок от два часа от сигнализиране от страна на секционната комисия за възникване на проблем. 

В същото време и Министерството на външните работи е обявило, че ще има нужда от преносими компютри за осъществяване на изборния процес. За доставката на 20 лаптопа (между 3 и 5 килограма) и 60 мултифункционални устройства е обявена обществена поръчка с прогнозна стойност 45 хил. лева.

От обявата става ясно, че ще бъде подбрана икономически най-изгодната оферта, като тежестта на цената е 30%. Крайният срок за подаване на оферти по тази обществена поръчка е отново 5 април, но срокът за доставка на устройствата е пет дни от сключването на договора между двете страни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Kareka
преди 11 години
От сто години предлагам едно и също, но никой не ще да ме чуе.Вместо 12000 копира 3х1 са необходими дванадесет хиляди кантара като тези в БИЛЛА. Вместо краставици и домати да стои портрета/логото или абревиатурата/ на всяка партия, която се е регистрирала за участи в изборите.Отива избирателят, натиска избраното квадратче и излиза бюлетина, с името и останалите списъци. Излиза, час и дата. Излиза избирателната секция. След проверка на бюлетината за съответствие с часа и дата се подпечатва и пуска в урната.Инкасаторска фирма прибира кантарите по опис.Е, има и малки подробности но за сега толкова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още