IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът очаква промени в Закона за средното професионално образование

Измененията ще подобрят връзката между бизнеса и образованието

15:32 | 29.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Президентът очаква промени в Закона за средното професионално образование

Служебното правителство започва работа по промени в Закона за средното професионално образование, като целта е да бъде направена реалната връзка между нуждите на бизнеса и образованието, коментира президентът Росен Плевнелиев по време на официалното си посещение в Габрово.

Плевнелиев каза още, че има нужда от допълнителни усилия за подобряване на средата за малките и средните предприятия. Той препоръча на представителите на бизнеса да разработват повече проекти по европейски програми, защото от началото на 2014 година страната ни ще може да се възползва от финансиране от настоящия и от следващия програмен период.

„България преговаря с ЕК Договорът за партньорство за следващия програмен период 2014-2020 г. да бъде сключен възможно по-бързо, за да може страната ни да усвоява средствата по новите оперативни програми още от 1 януари 2014 година“, е заявил още Плевнелиев в Габрово, допълват от пресофиса на Президентството.

Припомняме, че на този етап обаче бюджетната рамка за следващия програмен период, която беше договорена между лидерите на общността, не получи одобрението от Европейския парламент. Причината е орязването на някои разходи, което ще доведе до дефицит на европейските бюджет, което може да ограничи растежа на общността през следващите години.

Исканията са за по-гъвкави правила и възможност за прехвърляне на средства между годините в рамките на програмния период. В момента текат преговори между представители на европейските институции и страните от ЕС, на които да бъдат изяснени всички детайли преди новия вот през юли.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още