IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регионалният министър поиска четворно повече усилия за довършване на „Тракия“

Изпълнителят на последния участък от магистралата извини забавянето с тежките метеорологични условия през зимата

10:35 | 25.03.13 г.
<p>
	<em>Екатерина Захариева и Лазар Лазаров инспектират изграждането на Лот 4 на АМ &quot;Тракия&quot;. Снимка: АПИ</em></p>

Екатерина Захариева и Лазар Лазаров инспектират изграждането на Лот 4 на АМ "Тракия". Снимка: АПИ

За да бъде готова магистрала „Тракия“ до началото на новия летен сезон, техниката и хората трябва да се умножат по четири, коментира служебният министър на регионалното развитие Екатерина Захариева. В неделя тя направи проверка на участъка от пътен възел „Зимница“ до Карнобат (Лот 4), съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

„За съжаление, това, което видях от оставащите 34 км от автомагистралата, не ме радва“, заяви още Захариева. По тази причина и тя ще поиска актуализиран работен график от изпълнителя на лота.

Участъкът се изпълнява от ДЗЗД „Тракия 4“. Представител на компанията обеща по време на проверката пълна мобилизация и изтъкна, че заради лошите метеорологични условия през зимата не са били извършвани определени дейности. От компанията вече са изпратили в АПИ молба за удължаване на срока заради форсмажор. Целта, която си е поставил изпълнителят, е до края на юни да бъде завършен и последният участък от магистралата.

Председателят на АПИ Лазар Лазаров коментира от своя страна, че има възможност работите да приключат в срок – първоначално компанията трябва да мине на двусменен режим на работа, а по-късно и на трисменен. Така магистралата ще бъде готова преди началото на активния летен сезон.

Изграждането на магистрала „Тракия“ се финансира със средства от оперативна програма „Транспорт“. На този етап няма опасност те да бъдат загубени, ако проектът не бъде завършен в записаните срокове, успокои Лазаров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още