IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лошите и преструктурирани кредити през февруари на фокус през седмицата

Брутният външен дълг към края на януари и лихвите по банковите кредити и депозити през февруари са другите акценти на седмицата

08:30 | 25.03.13 г.
Лошите и преструктурирани кредити през февруари на фокус през седмицата

В понеделник (25 март 2013 г.) БНБ ще обяви размера на лошите и преструктурираните кредити към 28 февруари 2013 г. През януари те се увеличиха с 57 млн. лв. до 9,65 млрд. лв., като вече няколко месеца са под границата от 10 млрд. лв., която бе достигната през септември 2012 г.

Също в понеделник БНБ ще представи данни за брутния външен дълг към 31 януари 2013 г. Голямата картина е, че България отново задлъжнява и през 2012 г. бе поставен рекорд (към края на календарната година) по този показател от 37,85 млрд. евро. През 2010 и 2011 г. бяха погасени част от чуждестранните задължения.

В понеделник ще се проведе и аукцион за петгодишни ДЦК, деноминирани в лева, с обща номинална стойност 50 млн. лв.

Първият ден на седмицата е краен срок за търговия с правата за издаване на конвертируеми облигации на Индустриален холдинг България АД. За този ден е свикано и общо събрание на акционерите в Опортюнити България Инвестмънт АД.

За вторник (26 март) няма насрочени събития.

В сряда (27 март) БНБ ще представи лихвената статистика за февруари 2013 г., която включва лихвите по новите кредити и депозити, както и лихвите по целите кредитни и депозитни портфейли на банките.

В този ден НСИ ще информира за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през февруари 2013 г.

В четвъртък (28 март) НСИ ще представи наблюденията си върху бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията и услугите през март 2013 г.

В петък (29 март) БНБ ще обяви размера на преките инвестиции през четвъртото тримесечие на 2013 г. НСИ ще се отчете с цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през февруари 2013 г. и производството и доставките на енергийни продукти за същия месец.

В последния работен ден е свикано и общо събрание на акционерите в Бялата лагуна АД

За неделя (31 март) е насрочено общо събрание на акционерите в Ипократис Хелт Инвестмънт АД.

Наближава и крайният срок (1 април, защото 31 март е почивен) за публикуване на годишните отчети на публичните дружества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още