IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очертават се оспорвани избори

Действията на президента за овладяване на кризата се подкрепят от повече от половината българи, според проучване на Галъп

21:29 | 15.03.13 г.
Очертават се оспорвани избори

Предсрочните избори на 12 май ще бъдат изключително оспорвани, сочат резултатите от последното проучване на "Галъп Интернешънъл", цитирано от bTV.

След оставката на правителството и последвалата политическа криза няма категоричен победител в намеренията за гласуване: ГЕРБ води с около 1% спрямо БСП. В сравнение с дните отпреди протестите и двете партии губят по около 2%.

Значителен ръст обаче бележи Атака. Партията на Меглена Кунева остава на границата за влизане в парламента, според данните на агенцията.

Социолозите коментират, че обществените нагласи са противоречиви. Оценката за управлението на ГЕРБ е негативна, но избирателите са гневни и на бившите управляващи - и леви, и десни.

Действията на президента за овладяване на кризата се подкрепят от повече от половината българи, сочат още данните.

Междувременно Централната избирателна комисия (ЦИК) официално започна подготовката за изборите, като днес в Държавен вестник бяха обнародвани изборните книжа.

Партиите трябва да са се регистрирали за изборите до 27 март, а коалициите - не по-късно от 1 април. В тези срокове трябва да депозират и вноската за участие от 10 хил. лева и да съберат нужните по закон 7 хил. подписа за регистрация.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още