IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Асен Василев: Качественото производство увеличава доходите

Служебният министър, отговарящ за икономиката, енергетиката и туризма, поиска международен одит за енергетиката

14:21 | 13.03.13 г. 10
<p>
	Асен Василев. Снимка: БТА</p>

Асен Василев. Снимка: БТА

Увеличението на доходите ще дойде не от национализацията, монополизацията или картелизацията, а от създаването на по-добър продукт, убеден е служебният министър, който ще поеме икономиката, енергетиката и туризма, Асен Василев.

Според него именно по тази причина в следващия програмен период трябва бъдат заложени мерки за подобряването на конкурентоспособността и стимулирането на иновациите.

Тези приоритети посочи пред бъдещета си работа Асен Василев по време на официалната церемония по предаване на поста в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, съобщава БТА.

До дни ще стане ясен и екипът на служебния министър. На този етап все още няма яснота дали ще бъде запазена администрацията в МИЕТ.

Василев допълни още, че е необходим международен одит в енергетиката, за да се видят реалните проблеми в този сектор. Едва след това ще може да се направи обществен дебат за нужните промени в енергетиката, смята той.

Служебният министър подчерта още, че първата задача на държавата е не да пречи на бизнеса, а да го облекчава. За него намаляването на бюрокрацията ще може да бъде осъществено чрез електронното правителство.

Досегашният министър Делян Добрев добави още няколко цели, които трябва да следва Василев. Една от тях е приключването на конкурса за проучване за наличието на природен газ в блок „Терес“, както и подписването на договора за фонд „Козлодуй“, свързан с мерките за енергийна ефективност.

Добрев припомни необходимите действия по отношение на проектите за изграждане на интерконекторните връзки със Сърбия, Гърция и Румъния, както и за газопровода „Набуко“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 0 rate down comment 2
jelenski
преди 11 години
одит и кой ще го плаща този одит, народа ли? А няма ли нещо странно в цялата работа хем новия министър председател поздравява Борисов за успехите, хем сме изправени пред остра социална и политическа криза. Ми кой е виновен за тази криза? И какво ни казва новото правителство има много сериозни проблеми, но за тях не са виновни Борисов и останалите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 1
nikolait
преди 11 години
четох за това момче-гений. И се чудя защо го харчат толкова евтино?! Когато Атанас Буров се завърнал в България, след отлично висше образование в Европа, баща му го пратил да продава 2 години дини и пъпеши по пазарите на България. Затова казва Буров, когато поех Банката бях толкова успешен, а не заради ОБРАЗОВАНИЕТО СИ! Аз също имам отлично образование, но това е нищо(или само добро начало) на фона на уменията и опита, който трябва да имаш за успешен бизнес и кариера. Бюрокрацията и корупцията няма да се решат от ЕЛ. ПРАВИТЕЛСТВО(но това Асен ще го научи след като го ОМАСКАРЯТ и ПОХАРЧАТ)!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 2
george_tn
преди 11 години
както днес по телевизора Гамизов каза и съм склонен да се съглася: одит се прави, за да предотврати разследване. Мога да предскажа резултат от такъв одит: Всички са невинни, само третата помощничка на гл.счетоводителка е объркала 5-6 нули и два подписа при ксерокопирането, въпреки това ще бъде наказана!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 0
data
преди 11 години
Мави , на руснаците пасианса им излиза ! Въпросът е нашия излиза ли ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 5
Боян
преди 11 години
Специално в енергетиката ни оправят само Руснаците с изключение на Марица Изток където ни цоцат Американци, но като цяло най-много там ни цоцат Българи бая са се наредили там и с част от парите пълнят касите на партиите майки БСП и ДПС, те да му мислят най-много. Така че който иска да продължат да го цоцат да знае накъде да насочи гласа си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 12
Mavi Goz
преди 11 години
И най-важното: международния одит да покаже на разцървулените българи, че само когато руснаците го ***, трябва да пищи и да се оплаква!Когато го *** европейци и американци, има право само да пъшка от удоволствие!Нъл тъй, родолюбецо? хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 10
Mavi Goz
преди 11 години
И аз искам да чуя за некой мръсен номер на Русия, че нещо напоследък ми омръзна да слушам как ни източват чехи, австрийци, германци... След последните публични разкрития за договорите на американските ТЕЦ-ове нещо ми домъчня за поизтъркания образ на вечния злодей от Сибир... хаха!Мамка им и руснаци, за всичко те са ни виновни! И комунистите, дето никога не се свършват само по нашите земи! Заради тях не ни искат в Шенген и в Англия!И се чудя - тези германци луди ли са, та правят такъв як бизнес с руснаците?! Така ще ги източат, така ще им изсмучат машините и колите, че една няма да им остане за вътрешна употреба! И този газ дето го купуват от Газпром, акъл имат ли? Нас ни източиха с 2-3 млрд. м3 годишно, а лудите германци купуват над 50 млрд. м3 газ и нема ли кой да им каже какво ги чака?!Намеси се бегеманче, светни ги хорицата на какъв сядат, че и те да научат нещо от нас! Може и некой лев да изкараш като съветник към канцлера по въпросите на руските конспирации... :LOL:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 6
bgMan
преди 11 години
И също така публично ще се обяви с какви мръсни номера Русия източва държавата ни в продължение на вече 24 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
ГОРЕЩО АДМИРИРАМ МЕЖДУНАРОДЕН ОДИТ В БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА!!!Така ще излязат далаверите на всички сини, червени, жълти, кафяви и доганови национални предатели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 0
993
преди 11 години
"Василев допълни още, че е необходим международен одит в енергетиката, за да се видят реалните проблеми в този сектор. Едва след това ще може да се направи обществен дебат за нужните промени в енергетиката, смята той." Звучи добре, но няма как да стане за 3 месеца, а и не е евтино мероприятие... След това пак идват хиените ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още