IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Павлова очаква магистрала "Тракия" да бъде завършена до юни

В случай на нужда изпълнителят ще се мобилизира на две или на три смени, за да довърши оставащата работа

13:17 | 12.03.13 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Павлова очаква магистрала "Тракия" да бъде завършена до юни

Има възможност до юни автомагистрала „Тракия“ да бъде напълно завършена, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова по време на инспекция на новоизграждащия се последен лот на „Тракия” при пътен възел „Зимница, съобщи „Фокус“.

Припомняме, че в края на февруари Павлова "призна" за известно забавяне на строежа на двете магистрали -  "Тракия" и "Марица", след като регионалното министерство направи проверки на работата по тях. По предварителни обещания магистрала "Тракия" трябваше да бъде готова до 1 юни т.г.

„Смятам, че до юни ще има магистрала. От това, което виждам като мобилизация, има обективна възможност за летния сезон да има функционираща магистрала“, посочи Павлова.

Тя отчете, че конкретният участък от магистралата при пътен възел "Зимница" е завършен на 75%. По трасето има общо 35 съоръжения – мостове и виадукти, като от тях само две са недовършени. 

Павлова посочи, че ако се налага, фирмата-изпълнител ще се мобилизира на две или на три смени, за да се довърши оставащата работа.

„Тези 33 км, които трябва да бъдат довършени, вече са проходими и в готовност да бъдат положени пластовете асфалт”, каза Павлова.

Ресорният министър в оставка допълни, че от фирмата-изпълнител са потвърдили, че от вчера е започнало изплащане на задълженията ѝ към фирмите-подизпълнителни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 3
kranc_mk
преди 11 години
Крашии явно имаш вътрешна информация, защото и аз потвърждавам неговия коментар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 10
Mr_crash
преди 11 години
До 1 Юни 2014 може би да, но тази година забравете! Черепа си свърши перфектно работата, взе парите и каза на ББ да почака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 0
QuasiInvestor
преди 11 години
Айде, да сме живи и здрави това лято от София до морето само по магистрала да се движим! Ура! :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още