IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Събитията в България отлагат решението за членството ни в Шенген

Премиерът в оставка поръчва на министрите си да работят пълноценно до назначаване на служебен кабинет

11:38 | 08.03.13 г. 9
Борисов: Събитията в България отлагат решението за членството ни в Шенген

Събитията в България отлагат решението за членството ни в Шенген, допуска премиерът в оставка Бойко Борисов пред министрите в сряда, става ясно от стенограмата на заседанието на правителството в оставка.

„И на този Съвет на 14-ти щяхме да влезем и в Шенген по въздух, тъй като знаете, че само Холандия беше против, и техният министър на европейските въпроси при посещението на Цветанов се изказа много ласкаво, че България е направила всичко. Но събитията, които се развиха в България, разбира се, тревожат всички и не само че правителството подаде оставка“, коментира Борисов и поръчва на министрите си да работят както досега, докато президентът назначи служебен кабинет.

„Дотогава като министри в оставка и кабинет в оставка изпълнявате всичките си задължения, защото по никакъв начин не трябва да се получава някакъв вакуум. Участвате във всички мероприятия до създаването на служебното правителство. Нашият Съвет е на 14-ти, така че за там вече ще има друг премиер. Дотогава си вършете работата“, поръчва още той.

По повод на решението две морски общини да получат средства за инфраструктура – Бургас и Варна Борисов обяснява: „Парите, които се предоставят за община Бургас са за довършване на третия етап на т. нар. възел „Запад“. С една дума правим околовръстен път на Бургас, за да избегнем тормоза на хората от всички, които от „Тракия“ ще се изсипят във входа на Бургас и съответно ще търсят вляво и вдясно да отиват съответно за Южното Черноморие надолу, или съответно към Слънчев бряг“, посочва той.

„Работим с Дянков и се надяваме до утрешния ден на подпис да мине да осигурим 5 милиона лева за централния булевард на Варна, който е действително в безобразно състояние. По текущ ремонт, Лили. Станем ли готови, да имате предвид, защото не може входът на морската столица да е в такова безобразно състояние, сигурно от 30 години не е пипан“, категоричен е Борисов.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 21 rate down comment 3
STRAHO
преди 11 години
"........Та въпросните граждани, част от протестите срещу сметките за ток и системата, се събраха къде мислите? В Гранд хотел София, зала Изток, чиято сметка по собствените им признания били платили сами. И се събраха, за да подкрепят кандидатурата на кого мислите? Проф. Димитър Иванов, бивш съветник на също тъй бившия президент Георги Първанов, известен още и като Гоце........"https://***.facebook.com/photo.php?fbid=145804102247202&set=a.143028952524717.29506.142808245880121&type=1
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 18 rate down comment 7
rumen221
преди 11 години
ИСТИНАТА ДА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ...криСТАЛИНКА - американо-комисар в ЕС.- "Изводът е, че ни трябва спешно заем от минимум 5 милиарда евро. За целта 41-то народно събрание трябва да гласува съответните правомощия на служебния кабинет, за да не рухне финансово страната!- ЗА ДА НЕ РУХНЕ ДЪРЖАВАТА ДА НУЖНИ 5 МИЛИАРДА!- ЗА ДА СЕ СТАБИЛИЗИРА ОЩЕ 5 МИЛИАРДА!- ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ - МИНИМУМ ОЩЕ 5 МИЛИАРДА!ИЛИ - ЗА ДА ПОЧНАТ ДА РАСТАТ ДОХОДИТЕ - МИНИМУМ 15 МИЛИАРДА!!!- ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 32 rate down comment 6
LuckyYou
преди 11 години
Разбрахте ли сега! Заради това че протестирате и излизате на улицата, заради това няма да ни искат в шенген. Каква наглост - ще ми излизат те на улицата, ще вдигат кръвното на вожда Буда, инфаркт ще получи ееееййй! Как може такава дързост да си позволите, хал ви сега Шенген! Ще ми излизат те, ще ми протестират! Да си бяхте вкъщи седели, още 2 стени да бяхме измазали и хоп - там бяхме. Ама на! Какво като правиме малко контрабанда, нали пушите евтини цигари без бандерол, нали има амфетамини за децата ви на кило!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 23 rate down comment 7
STRAHO
преди 11 години
"Ама неудобните думи не се чуват от ГЕРБ" Не е точно така! ГЕРБ добри или лоши са първите извадили големите далавери на показ. Друг е въпроса, че с участниците в тях, не е толкова лесно да се справи човек, особено за даденото им време! Но..приемаме че твърдението ти е вярно ! КОЙ или КОИ предлагаш да ги заместят? Кой или кои, имаха интерес от служебен кабинет след като беше ясно, че така или иначе изборите ще са горе долу по едно и също време? Защо беше това упражнение? Ако отговориш на тия въпросчета с прости думи бих признал за вярно и застанал зад твърдението ти! :) Само не пиши че протестите бяха срещу правителството защото няма да е истина! :)...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 25 rate down comment 3
sonka.74
преди 11 години
Това се казва прехвърляне на проблема от болната глава на здравата. ОтЕК много ясно отговориха защо не ни приемат в Шенген - заради корупцията и организираната престъпност! Ама неудобните думи не се чуват от ГЕРБ, нали! Намериха си оправдание, а те са причината за гладните бунтове в страната!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 26 rate down comment 7
STRAHO
преди 11 години
Приятно гледане! :)..https://***.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=u3SKsT3tTfw&NR=1"Мутрата" Хм..... да помислим кои са истинските мутри! :) .. Кой има интерес да повтаря непрекъснато че ББ бил "Мутра"!? Защо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 28 rate down comment 10
Internet
преди 11 години
Инвестор се превърна в клакьор на Мутрата също като повечето медии у насЖалко!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 10
mos70
преди 11 години
ВАЖНО!Президента, чрез служебният кабинет, подготвя тайно т.н. "проход в борда", т.е. запазване на валутният борд, но с променено съотношение евро/лев...с други думи- готвят ни ДЕВАЛВАЦИЯ на лева и нов пореден обир на българина!Президента ще излезе най-голямото куче от Будисткото котило!! Обръщайте левовете в евро! http://***.youtube.com/watch?v=jfkV2TgkRdU&feature=player_embedded
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 10
Хайърсъзоff
преди 11 години
Събитията, произтекли в следствие от появата му в управлението на страната, ни отблъснаха от Шенген!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още