IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поканени организации не пращат представител при обсъждания на цената на тока

ДКЕВР публикува списък кого е канила и кой е присъствал на заседанията

16:49 | 25.02.13 г.
Поканени организации не пращат представител при обсъждания на цената на тока

По закон Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) орган, който взима своите решения независимо. За да стигне до тях обаче комисията провежда редица обществени обсъждания.

Заради сериозните критики в последните дни, ДКЕВР публикува на своя сайт и списък с поканените и присъстващите на последните дискусии по отношение на цената на електроенергията и на топлоенергията.

На 12 юни 2012 година е имало подобно заседание, на което беше взето решение за цената на тока от 1 юли 2012 година. Тогава ДКЕВР одобри увеличаване на цената на електроенергията с 13 на сто, а обяснението тогава беше, че причината е добавката за „зелена“ енергия.

Поканени са били представители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, ресорната парламентарна комисия, представители на синдикатите, както и браншовите организации на работодателите (БСК и КРИБ), енергетиците, федерацията на потребителите в България, както и на федерацията на потребителите.

В крайна сметка единствено КНСБ, парламентарната комисия по енергетика и Асоциацията на топлофикационните дружества отговарят на поканата и присъстват на заседанието. Без да имат покана на обсъждането има и представител на Асоциацията на търговците на електрическа енергия в България.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още