IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Йорданка Фандъкова не би приела поста служебен премиер

Кметът на София се извини с важни проекти, които трябва да бъдат реализирани

12:36 | 22.02.13 г. 9
<p>
	Името на Фандъкова беше едно от спряганите в обществото за служебен премиер на страната. Снимка: БТА</p>

Името на Фандъкова беше едно от спряганите в обществото за служебен премиер на страната. Снимка: БТА

Столичният кмет Йорданка Фандъкова няма да приеме поста на министър-председател в служебното правителство, ако държавният глава Росен Плевнелиев й предложи тази позиция. Това заяви самата Фандъкова по време на пресконференция в Столичната община, на която бяха представени резултатите от подготвения проект за метро до летището и Бизнес парка в „Младост“4.

"Работата ми в Столичната община е прекалено много и има много важни проекти, които трябва да бъдат реализирани. Изключвам всякаква възможност президентът Плевнелиев да ме покани за премиерския пост, както и ситуация, в която аз да приема поканата", категорична бе тя.

Столичният кмет беше спрягана като възможен служебен премиер, заедно с имена като шефът на БНБ Иван Искров и финансовия министър в оставка Симеон Дянков. По-рано тази сутрин и омбудсманът Константин Пенчев отрече да е получавал покана от президента да стане служебен премиер. Консултациите в Президентството обаче тепърва започват.

Фандъкова подкрепи решението за оставка на премиера Бойко Борисов, като уточни, че неговото действие било "възможно най-разумният ход в стеклите се политически и социални обстоятелства". Тя поясни, че депозираната оставка доказва Борисов като истински държавник, който е загрижен за обществеността.

"Не можем да си позволим ситуацията, в която европейски град като София става сцена на кръвопролития, и то в центъра й. Реакцията на кабинета беше правилна и логична", изказа позицията си тя.

„Щастието не идва само. Нужна е борба, за да може да се стигне до положителни резултати. Вярно е, през последните 4 години имаше проблеми и то не един или два, имаше грешки. Но правителството се опита да подходи към тях по най-правилния начин. Недоволството на гражданите е оправдано и напълно обосновано“, коментира тя. Фандъкова изрази демократичната си позиция във връзка с протестите, като добави, че "те са истински израз на гражданско общество, което е важно".

Тя съобщи, че до този момент няма внесено официално искане от страна на граждани за насрочване на нов протест тази вечер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

8
rate up comment 4 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 11 години
Хайде мишлетата с минусите, да ми посочи некой от вас кого предпочита пред Фандъкова:1. Бойко Борисов2. Стефан Софиянски3. Ал. Янчулев4. Ал. Каракачанов5. Стефан Нинов7. Петър МеждуречкиХайде, мушмороци, при кой от тези София е била по-чиста и по-светла!Или сте от онези антигербери с качулките и тубетата с бира от протестите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 5
stasi666
преди 11 години
Фандъкова е човек без характер и воля.В момента ГЕРБ губи страшно много в София заради глупостите който служителите и вършат защото неможе да ги контролира и нямат респект от нея
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 11 години
Последния съм, който може да бъде посочен за поддръжник на ГЕРБ, обаче Фандъкова е най-свестният кмет на САофия от Петър Междуречки насам! Гаранция! Никога не съм предполагал, че тази иначе мила и симпатична женица има толкова жилаво дупе да се бори с *** като София и да се справя повече от добре!Имайте малко достойнство и не бързайте да се изонодете върху всичко - това не ви прави по-извисени!Винаги съм казвал, че Бойко може да е всякакъв, но аз като софиянец съм му благодарен за Фандъкова! За премиер обаче едва ли става - прекалено е фина и етична!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 5
korker
преди 11 години
Жалко, Фандъкова е идеалния кандидат за тази позиция. Вече показа че може добре да ни управлява като кмет, ако беше пробвала да покаже и като премиер на какво е способна, тогава народа много по-лесно би подкрепил ГЕРБ и нейната кандидатура за премиер след изборите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 1
N.Genov
преди 11 години
Айде да почнем да оценяваме хората според това, какво правя и какво не правят. Не може само да плюем според хормоналния ни дизбаланс за деня!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 7
Tony
преди 11 години
Въобще не съм се сещал за фандъкова!Тя без бойко нищо не може!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 11
Императорът
преди 11 години
Че ние да не би да я искаме тая нещастница? Тя сега е като гемия, с разбито кормило, изпосъдрани платна и загубена котва... няма го нейният господар, няма кой да и даде заповеди...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Hris0 Hrist0v
преди 11 години
Ам какво стана с кандидатурата на Кристалина?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още