IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ДКЕВР: Промени в ценообразуването на тока ще са възможни най-рано през април

Трябва да бъдат направени кардинални промени, а няма време за това до 1 март, разясни председателят на регулатора

11:04 | 22.02.13 г. 3
ДКЕВР: Промени в ценообразуването на тока ще са възможни най-рано през април

Промени в ценообразуването на електроенергията могат да станат най-рано от 1 април, призна Юлиана Иванова,  председател в оставка на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), пише агенция „Фокус“.

Датата, 1 март е нереалистична, защото трябва да бъдат направени кардинални промени, а има само броени дни до този краен срок. Иванова не се ангажира и с конкретни проценти с колко ще бъде намалена цената на електричеството.

Припомняме ви, че в своята последна пресконференция като премиер в Гранитната зала Бойко Борисов съобщи, че „ако ДКЕВР се съгласи, цената на тока ще намалее с 8% от 1 март“. Тогава той не поясни какви са мерките за реализацията на тази идея.

На следващия ден обаче експертите коментираха, че това може да стане чрез промяна в енергийния микс – в него ще влезе цялата енергия, произвеждана от АЕЦ „Козлодуй“, а ще излязат мощности, които произвеждат ток на по-високи цени. Очаква се обаче конкретни предложения за това понижение да бъдат внесени от Националната електрическа компания (НЕК). Това ще стане най-вероятно през следващата седмица, прогнозира още Юлиана Иванова.

Днес (22 февруари) в ДКЕВР се проведе и обществено обсъждане на наредба за регулиране на цените на природния газ.Само след броени дни пък институцията ще трябва да се произнесе за цената на газа за второто тримесечие на годината. На този етап от „Булгаргаз“ не са поискали увеличение на цената. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
Nikodim
преди 11 години
А що се отнася до ББ - възможно е той отново да поеме властта. Защото има мноооого поддръжници.На него властта много му отива. Стадото си иска коч !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
ruseborn
преди 11 години
До Никодим! Възможно е, сред другите останало ***, тя да е най-почтената! Справка/кандидати ц кирливи ризи за ВСС
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Nikodim
преди 11 години
Българите сме много толерантни към своите политици и висши държ. служители!Тази жена не беше ли уличена в незаконна търговия с цигари???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още