IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 22 февруари

07:49 | 22.02.13 г.
Преглед на печата за 22 февруари

До вторник казват с колко пада тока

в. Стандарт

В началото на следващата седмица ще има яснота с колко процента Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще намали извънредно цените на тока. Както стана ясно преди два дни, за да бъде изпълнена заповедта на Бойко Борисов тарифите за потребителите на ел.енергия да бъдат свалени, в ДКЕВР трябва да постъпят заявления от държавните компании НЕК и Електроенергийния системен оператор. И двете дружества вече няколко дни работят усилено и изчисляват откъде да дойде намалението. Въпреки напрегнатата ситуация в момента, от ЕСО обещаха да работят над сметките дори и през почивните дни събота и неделя.

Започват проверки за вода в пилешкото

в. Стандарт

Масирани проверки за наличие на вода в пилешкото месо стартира Българска агенция по безопасност на храните. В търговската мрежа вече не трябва да има продукти с допълнително влагани водни разтвори.

Изтече гратисният период от един месец, даден на търговците за спазване на новите изисквания. Проверки вече се правят в магазинната мрежа и в заведенията за обществено хранене. Ако съдържанието на вода в пилешкото е над 4,3%, глобата за производителите е 10 000 лв., а за търговците - 5 000 лв.

Хотели никнат като гъби в Добринище

в. Стандарт

Хотели никнат като гъби в Добринище. Над 20 сгради за гости и финландско вилно селище посрещат туристи в курорта. Заради Пирин планина и множеството минерални извори инвеститорският интерес в последните години е много сериозен към нашето населено място, твърдят местните хора. А той е предизвикан от наплива на туристи от страната и чужбина. Легловата база вече е над 2500 легла.

В планинското градче има хотелски комплекси за всеки джоб – от по-скромните семейни хотели до луксозните, които са 4 звезди. Във всяка една къща пък има стаи за гости. Минералната вода привлича хора от целия регион насам, защото лекува куп болежки, споделят жителите на Добринище. Доста туристи, най-вече чужденци, пътуват от Банско, за да се потопят в термалните извори, градът е само на 7 км от зимния курорт.

На ход са електронната търговия и мобилните сайтове

в. Новинар

Водещите тенденции в уеб дизайна и дигиталния маркетинг през 2013 г. ще са електронната търговия, навлизане на мобилни сайтове, изграждане на графично издържани и функционални уеб страници, както и публикуване на качественото съдържание, посочва Vesti.bg. Това е годишната прогноза на дигиталната агенция eDesign за развитието на уеб бранша в България.

Ако преди година инвестирането във Фейсбук кампании изглеждаше перспективно, днес този канал е твърде експлоатиран и все по-малко интересен, смятат експертите.

Солени глоби за 8000 фирми в Бургас

в. Новинар

Повече от 8000 фирми в община Бургас ще бъдат глобени, тъй като все още не са подали данъчните си декларации за 2011 г. Някои от компаниите са "пропуснали" да подадат документи за дейността си за 2010 г. към Националната агенция по приходите (НАП).

В тези случаи размерът на санкциите е двоен, като минималната глоба е 500 лв. за фирмата и 200 лв. за нейния управител. Срокът за плащане на годишния корпоративен данък за фирмите е до 1 април, съобщават от местното териториално поделение на НАП. 

Парламентът наложи мораториум за строежи в базата на НСА в Несебър

в. Сега

В разгара на събитията около оставката на кабинета парламентът все пак е успял да наложи мораториум върху строителството в учебната база на НСА в Несебър, похвалиха се от спортната академия.

Според гласуваното от депутатите решение в срок от 5 г. ще бъде забранено извършването на каквито и да било разпоредителни сделки с 27 имота, реституирани на територията на учебната база. Мораториумът включва и забрана за строителство, както и за издаване на нови разрешения за строеж, спира се изпълнението и на влезли в сила подродбни устройствени планове и техните изменения. Мораториумът обаче допуска едно изключение - започнал строеж върху имот в непосредствена близост до плажа. Имотът, който се изключва от забраната, е от 6 дка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още