IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вежди Рашидов поема управлението на НДК

Досега правата на държавата се упражняваха от министъра на финансите с оглед необходимостта от финансова стабилизация на конгресния център

15:30 | 20.02.13 г. 1
Вежди Рашидов поема управлението на НДК

Министърът на културата Вежди Рашидов ще проеме управлението върху „Национален дворец на културата – конгресен център София” ЕАД (НДК). Това опрделели днес правителството по време на заседанието си в Министерския съвет, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

Досега правата на държавата се упражняваха от министъра на финансите с оглед необходимостта от финансова стабилизация на НДК. Към момента е постигната оптимизация на дейността на дружеството и са въведени правила за строга финансова дисциплина и финансов контрол по набирането и разходването на средства.

Промяната има за цел постигането на пълно съответствие между специфичния характер на търговската дейност на дружеството и отрасловата компетентност на неговия принципал. Предметът на дейност на дружеството включва основно организиране и провеждане на културни, научни, образователни, конгресно-конферентни и обществено-политически прояви в страната и в чужбина, припомнят от пресслужбата на правителството.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
SEBULBA
преди 11 години
Главния Мултак там ли се намърда ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още