IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството даде концесия за добив на строителни материали край Карнобат

"Базалт" ЕООД ще експлоатира находището "Трите круши - запад" за андезитови туфи

14:37 | 20.02.13 г.
Правителството даде концесия за добив на строителни материали край Карнобат

На последното си редовно заседание кабинетът "Борисов" взе решение за отдаване на концесия добива на строителни материали - андезитови туфи от находище "Трите круши - запад", съобщават от правителствената пресслужба. 

Правото да експлоатира кариерата, намираща се в землището на Карнобат, получава фирма "Базалт" ЕООД. Срокът на концесията е 35 години. За този срок се очаква постъпленията от концесионни плащания да бъдат над 3,64 млн. лева. 

Половината от тази сума ще постъпва в бюджета на община Карнобат. Предвидените от дружеството инвестиции са в размер на 1,19 млн. лева. 

Правителството промени и своето решение от 2011 г. за предоставяне на концесия на „Гнайс Комерс” ООД за добив на скалнооблицовъчни материали. Според измененията добивът ще се осъществява само от участък „Юг” на находище „Чатала” край ивайловградското с. Железино, а не от цялата първоначално одобрена концесионна площ.

Поради намаляването на обработвания терен са актуализирани плановете за разработка на находището и за управление на минните отпадъци, както и финансово-икономическата обосновка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още