IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Атака: Това бе спасителният ход на Бойко Борисов

Кабинет без никой, който е управлявал досега, иска Волен Сидеров

10:30 | 20.02.13 г. 9
Атака: Това бе спасителният ход на Бойко Борисов

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров посочи, че е необходимо да бъде съставен служебен кабинет с представители на протестиращите и без представители на вече управлявали партии.

Той посъветва протестиращите да излъчат способни за преговори организационни инициативни комитети, които да представят исканията им пред парламентарно представените партии.

Сидеров посочи, че отговорността в момента е концентрирана в ръцете на президента Росен Плевнелиев и поиска гаранции, че новият служебен кабинет да подготви честни и прозрачни избори, да подготви политически исканията.

“В момента, в който излизаш на улицата и имаш искания, ти си политик. Оттам нататък е въпрос как ще се организираш, какво искаш да се направи в България. Протестиращите също имат отговорност и не трябва да се допуска да се впият някои във властта. Трябва ясна програма – да се изгонят всички монополисти, да се прегледат всички приватизационни сделки и да се потърси съдебна отговорност от всички, които са участвали във властта от 1990 г. насам”.

Оставката на министър-председателя Бойко Борисов бе единственият му спасителен ход. По този начин в последния момент се надява да спре да трупа негативи срещу себе си и това до някаква степен бе очаквано, заяви Венци Лаков от партия Атака.

Сега ние очакваме да бъде назначено служебно правителство, което да управлява до избора на ново. Предполагам датите за провеждане на изборите ще бъдат изтеглени по-рано от предвиденото.

Интересното в тази ситуация е позицията на Симеон Дянков, който е в така наречената „двойна оставка“ - министър в оставка в правителство в оставка. Днес не бе гласувана оставката му и той остава финансов министър и вицепремиер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 3
haqan
преди 11 години
ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И НОВА КОНСТИТУЦИЯНЕ НА ПАРТИИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ ОТ СТАТУКВОТО ПЪРВАТА И ЕДИНСТВЕНА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА Е ПРЕМАХВАНЕТО НА ВЕЛИКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ КАТО НАЧИН ЗА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА А САМО ОБИКНОВЕНОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ДА Я ПРОМЕНЯ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 3
Вълчо-34
преди 11 години
Не избори, КРЪГЛА МАСА ни трябва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 6
993
преди 11 години
"Кабинет без никой, който е управлявал досега, иска Волен Сидеров" Демек, те и други ***... Хиените се облизват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 2
nesduhan_trader
преди 11 години
По-лошото е че това е ход, с който се отказва да бъдат изпълнени обещанията към протестиращите. Моля се само за едно - чувството на отговорност към "Обраният бостан" да надделее над политическата алчност на партиите! Навлизаме в период, в който много от презираните политици може да измие лицето си пред хората с адекватно поведение. Но нека хората не разчитат само на това, а да запазят своята бдителност!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 0
Зайо Байо
преди 11 години
А защо не, шофьори на автобуси, дето никога не са се качвали на автобус!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още