IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дончев: Нямаме вина, но поемаме отговорност

Министрите не коментираха нищо преди заседанието, на което се очаква Бойко Борисов да подаде оставка

10:12 | 20.02.13 г. 2
Дончев: Нямаме вина, но поемаме отговорност

Вината не е наша, но отговорната позиция към държавата в момента е такава. Това заяви министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев при влизането си в МС за заседанието на правителството.

Част от министрите вече дойдоха, но не всички пожелаха да коментират ситуацията в момента и решението на премиера да подаде оставка. На въпрос какво следва, Дончев отговори лаконично: „Министерски съвет“.

Той беше категоричен, че това не може да бъде правителството, „което ще остави спомен за разбити глави“, визирайки снощните сблъсъци в района на Орлов мост. Дончев каза още, че има опит с протести преди години, но е бил от другата страна.

Енергийният министър Делян Добрев отказа всякакъв коментар. Без всякакъв коментар на заседанието на МС дойде и Симеон Дянков, който днес трябваше да бъде освободен като вицепремиер и финансов министър след гласуване в парламента.

Най-новият член на правителството – образователният министър акад. Стефан Воденичаров, заяви, че това е лично решение на премиера. Той смята, че за 10 дни вече е изпълнил една задача, като е направил необходимото за фонд „Научни изследвания“.

Воденичаров смята, че съсловието се е успокоило. На въпрос какво ще прави, когато вече не е министтър, той отговори, че се връща да работи в БАН, където в момента е в отпуск като председател заради министерския пост.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още