IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НЗОК отпуска допълнителни направления за специалист до март

Осигурени са нови 103 хиляди направления за специалист и още 927 хил. лв. за изследвания

18:19 | 19.02.13 г.
НЗОК отпуска допълнителни направления за специалист до март

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) отпуска към вече утвърдените за първото тримесечие на 2013 г. допълнително 103 000 направления за специалист и още 927 000 лв. за изследвания. Това съобщават от пресцентъра на здравната каса.


Определен е и резерв в НЗОК, от който ще бъдат отпускани допълнителни средства на личните лекари и на специалистите, ако те са заявили за целта мотивирана необходимост преди изтичане на тримесечието.

„В Централното управление на НЗОК е създадена необходимата организация и са изпратени указания към РЗОК за приемането на мотивирани молби за отпускане на допълнителен брой направления за специалист, както и за допълнителни средства за лабораторни изследвания в рамките на съответното тримесечие“, се казва още в съобщението.

От различни лекарски колегии в страната има оплаквания заради намаления брой на направленията. Има готовност по места и за протестни действия заради новия механизъм за отпускане на талоните.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още