IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И НАП ще проверява електроразпределителните дружества

Предвижда се проверката да обхване дейността на дружествата за пет години назад

14:54 | 18.02.13 г.
И НАП ще проверява електроразпределителните дружества

След като обяви, че ще проверява доходите на бившия председател на енергийния регулатор Ангел Семерджиев, Националната агенция за приходите (НАП) съобщи, че започват проверки и на трите електроразпределителни дружества и на свързаните с тях фирми.

От пресслужбата на агенцията уточняват, че днес икономическият министър Делян Добрев е предал доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция за дейността на трите предприятия на шефа на НАП Красимир Стефанов.

Предвижда се проверката да обхване дейността на дружествата за пет години назад.

Инспекторите ще гледат как дружествата са отчитали разходите за външни услуги, а по отношение на приходите ще се проверяват метода и начина на ценообразуване, сключените договори за управление и други.

В петък беше публикуван доклад на държавната финнасова инспекция за дейността на трите електроразпределителни дружества, като по думите на икономическия министър Делян Добрев проверката е започнала още през лятото и е „чиста случайност“, че е приключила точно сега.

В документа се посочва, че дружествата са възлагали на свързани дружества външни услуги и доставки без да провеждат обществени поръчки.

През миналата седмица Добрев съобщи, че Агенцията за държавна финансова инспекция пак ще проверява електроразпределителните дружества, като инспекторите ще гледат как компаниите са правили разходи откакто са задължени да провеждат обществени поръчки.

В момента тече проверка и на прокуратурата в електроразпределителните дружества, както и в енергийния регулатор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още