IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на БЛС ще съди Симеон Дянков

Д-р Цветан Райчинов обвини финансовия министър в "обсебване" на здравните вноски на гражданите

09:49 | 22.01.13 г.
Председателят на БЛС ще съди Симеон Дянков

Председателят на Български лекарски съюз (БЛС) д-р Цветан Райчинов ще съди финансовия министър Симеон Дянков, заради това, че е „обсебил” здравните вноски на българите, предаде БТА.

Като посочи, че близо 2 млрд. лева са прибрани от здравните вноски от 2009 година досега, Райчинов призова всички българи да последват примера му.

Той посочи, че парите, събирани от здравните осигуровки, са били пренасочени за други нужди. „ Аз лично се чувствам ощетен и смятам да съдя министър Дянков като гражданин, а не като лекар или председател на Българския
лекарски съюз, че той е обсебил моите вноски”, коментира д-р Райчинов.

По думите му това трябва да направи всеки българин. "Не позволявайте да ви крадат", допълни д-р Райчинов

Според председателя на БЛС друг проблем е непрекъснатото прехвърляне на дейности от Министерството на здравеопазването към НЗОК и заплащането им отново със здравни вноски.

"Казват, че държавата дава 15 млн. лева за инвитро и това е абсолютна лъжа. Тази година за първи път държавата не дава една стотинка за програмите инвитро. Всички българи, които си плащаме здравните вноски, финансираме програмата инвитро, защото парите са взети от здравните осигуровки, а не от държавата", обясни д-р Райчинов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още