IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чиновници отрекоха да са получавали бонуси през 2012 година

Четири министерства светкавично опровергаха информацията, че са си разделили 17 млн. лева бонуси

16:15 | 21.01.13 г. 1
Чиновници отрекоха да са получавали бонуси през 2012 година

И четирите министерства, за които Движение „България на гражданите“ съобщи, че са си разделили 17 млн. лева бонуси в края на миналата година, отрекоха подобно твърдение.

В официални изявления от пресслужбите на Министерство на здравеопазването (МЗ), Министерство на труда и социалната политика (МТСП), Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) беше съобщено, че допълнителни възнаграждения на служителите не са изплащани през 2012 година.

„Нито един служител на Министерство на здравеопазването не е получавал бонуси или допълнително материално стимулиране, откакто съм министър“, заяви Десислава Атанасова.

Всички средства, които допълнително са влезли в бюджета на МЗ през месец октомври и всички спестени средства от капиталови разходи, са изразходвани за обявеното увеличение на заплатите в Спешна помощ (от 1.06.2012 г.), както и в Държавните психиатрични болници и в Центровете по трансфузионна хематология (от 1.11.2012 г.), пише в съобщението.

Министерство на земеделието и храните не е изплащало бонуси или други допълнителни възнаграждения върху заплатите на служителите през 2012 г., се казва в информацията до медиите на МЗХ.

През 2012 г. служителите на МТСП не са получавали коледни бонуси или други допълнителни възнаграждения, пишат от социалното ведомство. Те припомнят, че с постановление на Министерски съвет от юни 2012 г. са увеличени с 4,2 млн. лева разходите за заплати, други възнаграждения и осигуровки за сметка на други разходи на служителите от системата на МТСП. И уточняват, че допълнителните пари са насочени за увеличение на трудовите възнаграждения на социалните работници в Агенция за социално подпомагане с до 20%, считано от 1 юли 2012 г., предвид изоставането спрямо други възнаграждения. 

МРРБ не е раздавало 13-та работна заплата или бонуси в края на 2012 г., политическият кабинет също не е получавал 13-та работна заплата или бонуси,  съобщават и от пресцентъра на министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още